Fekete Dorina, dr. Reha Gábor és Tóth Róbert részesült elismerésben. Gratulálunk!

November 30-án, szerdán, az Elek Gyula Arénában rendezték meg a Fradi Fair Play Díjátadó Gálaünnepséget. Az eseményen ismét két kategóriában osztották ki a díjakat, amelyeket a Fradi Fair Play Bizottsága szavazott meg.

Az Igazi Zöld-fehér Hős kategóriájában mindig olyan ferencvárosi sportolót díjaznak, aki az adott évben különleges sportemberi nagyságáról tett tanúbizonyságot. A bizottság idén úgy döntött, hogy maratoni kajakozónk, Fekete Dorina kapja az elismerést. A kétszeres U23-as Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes Fekete Dorina a szeptemberi dániai kontinensviadalon odaadta az aranyérmét az első helyen végző, majd a nem megfelelő súlyú hajója miatt kizárt svéd ellenfelének.

A Fradi Szív kategóriában az FTC törekvéseit a klub számára fontos társadalmi ügyben támogató magánszemély, cég, vagy szervezet lehet a győztes. Az idei díj viszont igazán különleges volt, ugyanis a Fradi Fair Play Bizottság fennállása során először két díjat is kiosztott. Elismerésben részesült férfi futballcsapatunk orvosa, dr. Reha Gábor, aki a szeptemberi magyar-olasz Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt egy barátjával megmentette egy szurkolótársa, és mint később kiderült egy Fradi-drukker életét. A másik megtisztelő kitüntetést női labdarúgó csapatunk masszőre, Tóth Róbert érdemelte ki, aki egy októberi edzés alkalmával egy, a pályán összeeső fiatal játékos életét mentette meg.

Fradi.hu