Női kéziseink két játékosa is keresztszalag-szakadást szenvedett el az elmúlt napokban. Mielőbbi teljes felépülést kívánunk mindkettejüknek!

A juniorválogatott siófoki edzőtáborában súlyos térdsérülést szenvedett női kézilabdacsapatunk tizennyolc éves balátlövője, Kármán Luca.

A vizsgálatok elülső keresztszalag-szakadást igazoltak, a műtét során keresztszalag-pótlás történt, Lucára nyolc-kilenchónapos rehabilitáció vár” – mondta a csapat orvosa, Dr. Pavlik Attila.

Fiatal játékosunk érthetően letört volt a sérülés után, de ha minden jól megy, a jövő héten elkezdheti a rehabilitációját, vagyis immáron a visszatérés útján jár.

Az első pár nap nagyon fájt, eléggé rosszul viseltem, hogy ilyen hosszú kihagyás vár rám. Mostanra viszont már jól vagyok, elmúltak a fájdalmak, pozitívan tekintek előre. Eddig a sport miatt kicsit háttérbe toltam a tanulást, most arra több időm jut, tavasszal fogok érettségizni, így a mindennapokat a felkészüléssel töltöm.

Saját nevelésű játékosunk a nyár óta látogatta a felnőttcsapat edzéseit, és a Siófok elleni idegenbeli találkozón már az NB I-ben is bemutatkozhatott.

Nagyon örültem, amikor megkaptam a lehetőséget, időnként úgy éreztem magamat, mint egy álomban, hiszen azokkal a játékosokkal edzhettem együtt, akiket nem sokkal korábban még a tévében néztem. Szucsánszki Zita sokat segített nekem, de természetesen a fiatalokkal is megtaláltam a közös hangot. A siófoki meccs felejthetetlen számomra, mindenki szeretne egyszer bemutatkozni a nagycsapatban, boldog vagyok, hogy nekem ez összejött. A meccs egyébként a saját játékomat tekintve nem a terveim szerint alakult, de bízom benne, hogy lesz még lehetőségem ennél sokkal jobban teljesíteni az NB I-ben.

Lucának mielőbbi teljes felépülést kívánunk!

Fradi.hu

Miként arról beszámoltunk, Papp Dorka személyében újoncot avatott női kézilabdacsapatunk. A tizenhat éves jobbszélső NB I-es bemutatkozása örömteli, az ok azonban, amiért éppen most csatlakozhatott a felnőtt kerethez, már egyáltalán nem az: sajnos edzésen súlyos sérülést szenvedett válogatott játékosunk, Kovács Anett.

Anett térdében egy rossz leérkezés következtében teljesen elszakadt az elülső keresztszalag, amelyet műtéti úton kellett pótolni. A porc szerencsére nem szakadt el, de a rehabilitáció így is mintegy nyolc hónapot vesz majd igénybe” – adott tájékoztatást csapatunk orvosa, Dr. Pavlik Attila.

Kézilabdázónk várhatóan néhány hét múlva kezdheti meg a rehabilitációt.

Egyből fájt a lábam, amikor földet értem, elkezdett zsibbadni, úgyhogy tudtam, hogy sajnos komoly sérülésről van szó, mert nyolc évvel ezelőtt a másik lábammal történt hasonló – mondta Kovács Anett. – Lelkileg összetörtem abban a percben, mert tudtam, hogy sok időt kell majd kihagynom, de most már túlvagyok a műtéten, pozitívan tekintek előre, és hamarosan elkezdhetem a munkát gőzerővel.

Anettnek mielőbbi teljes felépülést kívánunk!

Fradi.hu