Férfi kéziseink hazai pályán folytatják a bajnokságban – Bredák Dominik és Csörgő Kristóf is nyilatkozott a mérkőzés előtt.

Férfi kézilabda, NBI, 10. forduló
Elek Gyula Aréna, 18.00: Ferencváros – Komlói Bányász
Jegy: álló 1500 Ft, ülő 2000 Ft – megvásárolható online és a helyszínen.

A FradiMédia Csörgő Kristófot kérdezte a mai bajnoki előtt:

Csörgő Kristóf

A következő hetekben kulcsfontosságú erőfelmérők jönnek az NBI-ben és az Európa Ligában is. Még az elején vagyunk ennek az időszaknak, de az biztos, hogy nagyon kemény és hosszú négy hét lesz ez. Mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk, most a Komló elleni meccs lebeg a szemünk előtt. Fizikailag nagyon erős riválissal találkozunk, nem fogják könnyen adni, de természetesen azon leszünk, hogy itthon tartsuk a két pontot.

Bredák Dominik

Iskolai keretek között próbáltam ki először a kézilabdázást, ami annyira megtetszett, hogy le is cövekeltem ennél, a Fradiban pedig már több mint hét éve játszom. Szerencsére hamar elkaptam a fonalat, jól ment a játék, amihez pluszként jött, hogy balkezes vagyok – ez sok szempontból jelent előnyt. Ahogy teltek az évek, egyre több lehetőséget kaptam a csapatnál, fordulópontnak pedig a válogatottba való bekerülést jelölném meg; akkor éreztem először, hogy komolyabb célokat is állíthatok magam elé. 2021 végén játszottam az első mérkőzéseimet a legfiatalabb válogatott korosztályban, a serdülők között. Szerencsére a későbbi edzőtáborokba is meghívtak, így már számos meccsen játszhattam nemzeti színekben. Felemelő érzés, ugyanakkor komoly felelősség is. Más klubból érkező srácokkal komoly kihívás az együttműködés, de minden egyes összetartással javul az összhang. Beugróként szerepeltem az első csapatban, előtte pár napot készültem velük. Nem először jártam a nagyok között, ennek ellenére már annak is rendkívül örültem, hogy rám gondoltak pótlásként. Emlékszem, Veszprémben még csak az öltöző felé tartottam, de átfutott rajtam az a zseniális érzés, hogy tényleg itt vagyok, és ennyi idősen ilyen játékosok között kaphatok szerepet. Arról nem is beszélve, hogy klasszisokkal teli ellenféllel szemben bizonyíthattam. Tele izgatottsággal vártam a meccset, a bizonyítási vágy a maximumon volt, a pályára kerülésem pillanatában pedig teljesen átszellemültem; kizártam a külső zajokat, csak magamra koncentráltam. A meccs után csapattársak, stábtagok és ismerősök is gratuláltak a játékhoz és a két gólomhoz – remek érzés volt, ami óriási motivációt ad a folytatásra. Ami a személyes célokat illeti, a klubomban igyekszem a lehető legtöbbet nyújtani; elsősorban az U18-as csapatot erősítem, de ha szerephez jutok az U20-ban, esetleg a felnőtteknél, ugyanúgy meg akarom majd mutatni a tudásomat. A lényeg, hogy fokozatosan fejlődjek, minden eljön a maga idejében. A válogatottal sem pihenünk, december első felében a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén veszünk részt, amely az első komoly megméretése lesz a csapatnak; már alig várom!

Fradi.hu, Utánpótlássport