400 és 800 gyorson is bajnok lett – három arany, egy ezüst és három bronz a fradisták „éremgyűjteménye”. Gratulálunk!

Rövidpályás úszó országos bajnokság, Kaposvár

1. nap: futamok, beszámoló, galéria: MÚSZ
2. nap: futamok, beszámoló, galéria: MÚSZ – 1 | 2 | 3
3. nap: futamok, beszámoló, galéria: MÚSZ – 1 | 2 | 3
4. nap: futamok, beszámoló, galéria: MÚSZ – 1 | 2

Az úszók kaposvári rövidpályás országos bajnokságának első napján Kutasi Máté a 100m mell döntőjében megszerezte az FTC első érmét, ugyanis Máté a harmadik helyen csapott a célba. 400 méter gyorson Fábián Bettina 250m-en átvette a vezetést és nem is adta ki többet a kezéből, megszerezve ezzel a Fradi első aranyérmét a viadalon.

Első felnőtt rövidpályás egyéni aranyérmem, nyilván boldog vagyok. Múlt héten szombaton még tíz kilométert úsztam a Világkupán, azaz mondhatom, még nem álltam át teljesen a rövidpályára. Így az időeredménnyel elégedett vagyok, különösen, hogy ez aranyérmet ért a felnőttek között – mondta a 400 méter gyorson győztes Fábián Bettina.

A második napon Mihályvári-Farkas Viktória 1500 méter gyorson győzedelmeskedett! Az FTC úszója 16:09.61 perc alatt teljesítette a távot, közel öt másodperccel gyorsabban, mint a másodikként célba ért Szimcsák Mira.

Nagyon boldog vagyok, hogy ez így sikerült, mert az első nap, meg a délelőtt, majd a mostani bemelegítés alapján nem számítottam ilyen időre. Minden olyan nehezen ment, ez az úszás is fájt, azaz kissé meg is leptem magam, hogy ennyit tudtam jönni. Ez az egyéni legjobbam környéke, igaz, nagypályán jobbat tudok, mert a fordulók finoman szólva sem tartoznak az erősségeim közé – nyilatkozta Mihályvári-Farkas.

A harmadik versenynapon újabb három érmet nyertek az FTC úszói: Kutasi Máté második lett 200 méter férfi mellen, Fábián Bettina harmadik 200 női gyorson, Mihályvári-Farkas Viktória pedig szintén bronzérmesként zárt 400 női vegyesen.

Az utolsó napon a 800m-es gyors távját 8.25.67-es idővel Fábián Bettina nyert meg, aki nagyjából 10 másodperccel megjavította egyéni csúcsát, míg Mihályvári-Farkas Viktória negyedik lett.

A 800-at nem érzem még annyira, mint a 400-at. Edzőimmel azt beszéltük, hogy a saját iramomat ússzam, ne másokra figyeljek, így is tettem. A vége már nagyon csípett, de utolsó napon ez érthető. Örülök, hogy ilyen időt sikerült úszni – mondta Fábián Bettina, aki még az OB első napján 400 m gyorson is nyert.