Florin Gardos, a román válogatott védője arról nyilatkozott, hogy a tavaly a Slaviában a Fradi ellen szereplő Nicolae Stanciu ne az őt leigazolni szándékozó Kolozsvárt válassza, hanem a Fradiba igazoljon.

A 29 éves Nicolae Stanciu márciusban igazolt Kínába a Slavia Prágából, négymillió euróért, a kínai élvonalban 20 meccsen 8 gólja és 7 asszisztja van.

Szkeptikus vagyok, őszintén szólva. A Kolozsvárt csak azért választaná szerintem, mert honvágya van. Kínában nagyon jól megy neki. Rendben, a Cefere eredményes, de egy védekező csapat, ahol nem játszik tizes… Ez nem illik hozzá. Én próbáltam elkerülni a hazaigazolást Angliából, egész addig, míg Kazahsztánon kívül máshova nem igazolhattam volna. A feleségem terhes volt, így nem mentünk Kazahsztánba és hazajöttünk. Ha már közel akar lenni az otthonához, Magyarországra is igazolhat. Meggyőződésem, hogy a Ferencváros, ahol tudnak jó fizetést adni, leigazolná.

Florin Gardos

Négy évvel ezelőtt egyébként épp Gardossal kapcsolatban merült fel a sajtóban, hogy hozzánk igazolna, de a sajnálatára a pletyka nem volt igaz. “Ezek csak történetek erről az átigazolásról. Őszintén szólva, szívesen mentem volna a Ferencvárosba, de már nem számít.