Krisztián első sportja a jégkorong volt.

Az első kedvenc zenekarod?
Queen.

Az első sport, amit kipróbáltál?
Jégkorong. Az apukám Szibériában dolgozott, ott pedig a hoki eléggé adta magát a hideg és a jég miatt. Igaz, mi inkább csak csúszkáltunk a jégen az időjárás adta körülményeket kihasználva, még korink sem volt, csak egy ütő a kezünkben. Aztán itthon, ahogyan focilabda került a kezembe – nos, ez szerelem lett első látásra.

Az első meghatározó edződ?
Kaszás Pál a Fradiban volt a nevelőedzőm öt éven át. Az apukám viszonylag korán meghalt, így ő amolyan pótapukám volt. Mind szakmailag, mind emberileg nagyon sok támogatást kaptam tőle, a példaképem volt.

Az első futballsikered?
1986-87 környékén a Fradival Norvégiában jártunk. Talán tízéves lehettem, és egy nemzetközi tornán engem választottak a legjobb játékosnak. Ez volt az első nemzetközi sikerem, amely nagy hatással volt rám.

Az első saját autód?
Az akkori barátnőmnek volt egy zöld Zsigulija, amelyet én vezettem, de ez nem a sajátom volt. Aztán egy 180-as, fehér C Mercedest kaptam Stuttgartban használatra. Elég nagy váltás volt.

Az első Bajnokok Ligája-gólod?
A Grasshoppers ellen szereztem, ezt azért nem lehet elfelejteni, a menetelésünk elején ez volt az első BL-gólom az első győzelmünk során. Egy kör után vezettük a csoportot a Fradival a Real Madrid és az Ajax előtt, ez még akkor is jó érzés volt, hogy tudtuk, még csak az elején járunk a sorozatnak. A német barátaim mondták is, hogy Franz Beckenbauer a közvetítésben azt nevezte a nap meglepetésének, hogy a Ferencváros áll a csoportja élén.

Mire költötted az első fizetésed?
Nem emlékszem, arra viszont igen, hogy egy dubaji tornán négy gólt vágtam az Internek, így én kaptam a legjobb játékosnak járó 100 dolláros jutalmat. Vettem egy lebegős aranyláncot, menőnek tűnt akkor. Most viszont már nincs is meg ez a lánc, bár nem hinném, hogy most ugyanarra költenék ennyi pénzt, hiszen nem is érdekelnek már az ékszerek.

Mikor nevettél, és mikor sírtál utoljára?
Sokat nevetek, de nem emlékszem a legutolsóra, hogy mi volt a poén. A gyerekeim születését megkönnyeztem, szerintem ezek a legmeghatóbb pillanatok egy ember életében.

A fiadnak milyen első tanácsot adtál, amikor a Fradihoz került?
Hagyom őt kiteljesedni. Miután a Fradi-utánpótlásba hoztam, azóta nagyon sokat fejlődött, változott az utánpótlás is, és bízom abban, hogy Krisztiánnak sikerül beverekednie magát az első csapatba, és meghatározó játékos lehet. Tizenhét évesen voltak, vannak olyan pillanatok, amikor már bevethető, ott ül és vár. A türelem és az alázat az, ami számára a legfontosabb.

Bővebben: NBI.hu