A tabella éllovasa fogad minket – Bujdosó Bendegúzzal és Lékai Mátéval beszélgettek a mai bajnoki előtt.

Férfi kézilabda, NBI, 3. forduló
Veszprém, 17.30: Veszprém – Ferencváros
Jegy: 2000 Ft – megvásárolható online és a helyszínen.
TV: M4 Sport

A FradiMédia Bujdosó Bendegúzt kérdezte a meccs előtt:

Lékai Mátéval is beszélgettek:

Elég volt ahhoz három és fél hónap, hogy kiismerd már magad a Népligetben?
Néha egy-egy új arccal még találkozom, de az összes portást ismerem már… A viccet félretéve, ami a lényeg, hogy a csapatba nagyon gyorsan beilleszkedtem, persze sok játékost eleve ismertem már, de jól is fogadtak, és én is könnyű személyiség vagyok.

Mennyire érzed magad mentornak ebben a fiatal csapatban?
Mentornak nem érzem magam, de ha tudok segíteni a fiataloknak vagy bárkinek, akkor elmondom a véleményemet, elmondom, hogy én miként látom, vagy szerintem hogyan kellene csinálni. Aztán vagy megfogadják, vagy nem.

Alig kerültél még az FTC-hez, máris óriási sikert értetek el az Európa-liga-csoportkörbe jutással, és épp a minderről döntő, Steaua Bucuresti elleni visszavágón nyújtottad talán eddigi legjobb teljesítményedet Fradi-mezben. Ennyire fontos volt számodra a nemzetközi kupaszereplés?
Ettől függetlenül is szeretnék minden meccsen jól játszani, de igen, nagyon fontos volt. Sok múlt a sorsoláson, de két kört kellett megtennünk a selejtezőben, vagyis alaposan megdolgoztunk érte. Történelmet írtunk a Fradi férficsapatával, és ez a szereplés komoly fejlődési lehetőség a társaságnak. Jelentős plusz teher is egyben, hiszen nincs olyan bő keretünk, mint a Szegednek vagy a Veszprémnek, de ezt majd most tapasztaljuk csak meg igazán, hiszen eddig csupán két El-meccs volt, mostantól viszont heti két meccset játszunk karácsonyig. Kemény lesz, oda kell figyelnünk a pihenésre, a regenerációra, a testünkre.

Vannak különleges érzéseid a Telekom Veszprém elleni bajnokival kapcsolatban?
Nem igazán. Nyilván furcsa lesz visszatérni nyolc év után, találkozni a régi csapattársakkal, szurkolókkal, a meccs után majd biztos beszélgetünk is, de reálisan látom a helyzetet, nekünk nem Veszprémben kell nyerni. Remélem, játszunk egy jó meccset, megpróbálunk tapadni rájuk, amíg tudunk, és meglátjuk, mire lesz elég. Annál sokkal rutinosabb vagyok már, hogy emiatt drukk legyen bennem.

A teljes interjúk: Fradi.hu, Sportal