Európa-bajnoki középdöntős meccset játszik a női kézilabda válogatott. Hajrá, magyarok!

A mérkőzést élőben nézheted az M4 Sport weboldalán is, ha külföldön vagy a határon túl vagy, ide kattintva találsz segítséget, hogyan cselezheted ki a régiózárat.

Márton Gréta

Szerettük volna a svédeket ugyanúgy megszorongatni, mint korábban a dánokat, az első félidő jól is sikerült, de ahogyan az Eb-n már korábban is, a mérkőzés második részében ezúttal is többet hibáztak és nem sikerült közel kerülni a svédekhez. A szlovének elleni mérkőzés nagyon nehéz lesz, de nem szabad izgulni és görcsösen játszani. Nagyon sok szurkoló lesz, nagyon jó lesz a hangulat, remélem, ez nem csak a hazaiakat segíti, hanem minket is és átszakad bennünk a gát, felszabadultan tudunk játszani, mert ez lesz az utolsó mérkőzésünk, itt már nem szabad spórolni. A horvátok elleni vereséget nagyon sajnálom, mert az lehetett volna a kulcsmomentum az Európa-bajnokságban. Ott tudtunk volna pontot szerezni, ami segített volna minket a továbbiakban. De remélem, hogy a csapat kicsit összekovácsolódott, tudtunk új dolgokat csinálni, olyan dolgokat kipróbálni a mérkőzéseken, amiket eddig nem csináltunk, ebből építkezünk, próbálunk megújulni és mindig odatenni magunkat, mert a hazánkat képviseljük, ami nagyon nagy szó.

Golovin Vlagyimir

A szlovénok is erősek, de a stílusuk jobban hasonlít az NB I-ben megszokotthoz, és a figuráik nagy részét is ismerhetjük a két őszi felkészülési meccsről. Azóta persze visszatért Ana Gros, akire készülni kell a védekezésben, és nemcsak rá, hanem arra, hogy ha ő nem tud lőni, nyílik a terület, és jön mögötte a beálló, nekünk pedig ezeket a területeket le kell zárnunk. De most, az Eb második hetében már többet tudunk róluk, mint, mondjuk, azokról a skandináv ellenfelekről, akikre egy nap alatt kellett felkészülni. És az a kézilabda, amit játszanak, talán jobban is fekszik nekünk.

Bővebben: M4 Sport, NSO