Labdarúgó csapatunk mestere elmondta többek között azt is, mivel nem volt elégedett az elmúlt időszakban és a szurkolóknak is üzent.

– Közel egy éve a Ferencváros edzője – hogyan értékelné a mögöttünk hagyott majd’ egy esztendőt?
– Nagyon hosszú év van mögöttünk, kicsit néha úgy éreztem, mintha nem is egy, hanem legalább 10 éve dolgoznék a Ferencvárosnál. Rengeteg olyan dolog történt, ami hozzájárult ahhoz, hogy sűrű évünk legyen: bajnokok lettünk, kupát nyertünk, 30 év után sikerült legyőznünk a Slovant, a sajnálatos újpesti múltat is sikeresen lezártuk, emellett 47 év után először a tavasszal is folytathatjuk egy európai kupasorozatban. Egy év alatt teljesítettük mindazt, amit a Ferencváros szurkolói elvárnak tőlünk, erre büszkék lehetünk. Emellett az is nagyon fontos, hogy féltávnál 8 ponttal vezetjük a bajnokságot.

– Van olyan, amivel kevésbé elégedett, ami miatt hiányérzete van?
– Az iváncsai kupavereséggel abszolút elégedetlen vagyok.

– Várható, hogy újabb érkezőkkel tovább formálódik a keret a télen?
– Mindenképpen szeretnénk ezt a csapatot megtartani, még jobbá kovácsolni, úgyhogy eddig nem is gondolkodunk arról, hogy mi jöhet a jövőben. Számomra nem az a legfontosabb, hogy új játékosokat vonjunk be a keretbe, hanem hogy a meglévő keretet fejlesszük tovább.

– Mennyi pihenőt engedélyez magának akkor, amikor a játékosok pihenhetnek?
– A labdarúgók mehetnek szabadságra, mi viszont nem teljesen. Megbeszéltük Hajnal Tamással, hogy folyamatosan kapcsolatban leszünk, hiszen a szakmai stáb és az edzők ilyenkor sem pihenhetnek, össze kell raknunk a programot, figyelnünk kell az átigazolási lehetőségeket, hogy csak néhány teendőt említsek.

– Mit szabad tudni az ön személyes programjáról, hogyan kapcsolódik ki?
– Most három napot Ausztriában fogok tölteni, Fredi Bobic, Krasimir Balakov és Giovane Élber társaságában egy veteráncsapat tagjaként fogok játszani. Utána Oroszországba utazom.

– A sportsikerek mellett 2022 arról is emlékezetes marad majd önnek, hogy nagypapa lett. Találkozott már az unokájával?
– Nem láttam még őt személyesen, csak fotókon, videón, szeretném ezt minél hamarabb pótolni. Már be is vásároltam az első találkozónkra, vettem neki egy fradis kis ruhát.

– Az év lezárásaként mit üzenne a szurkolóknak?
– Először is szeretnék nekik köszönetet mondani, hiszen jóban, rosszban mellettünk voltak az elmúlt egy évben. Amikor kritikát fogalmaztak meg, az úgy gondolom, hogy jogos volt.
Folyamatosan, közösen tudunk tovább épülni, ezért kérem őket, segítsenek, hogy jövőre együtt megtehessük a következő lépést.

A teljes beszélgetés: Fradi.hu