Balázs Krisztián első felnőtt világbajnokságán ott volt az összetett döntőben – ez történt tornászainkkal az elmúlt időszakban.

Torna VB, Liverpool

Beszámolók: selejtező, döntő

Balázs Krisztián

Semmivel sem összehasonlítható érzés ennyi ember előtt, egy ilyen csarnokban tornázni. Óriási dolog volt, amikor például csak én voltam a szeren, mert egyedül az én gyakim ment, és az egész csarnok engem figyelt. Hatalmas nyomás volt rajtam, de azt gondolom, elbírtam, mind mentálisan, mind fizikálisan, a selejtező után most a fináléra is sikerült teljesen összeszednem magam. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített abban, hogy ide eljussak: a családom, az edzők, a sportpszichológus, a gyúrók, a háttérstáb, a szövetség és még sorolhatnám. Még az elején vagyunk ennek az útnak, bízom benne, hogy sikerül továbbra is fejlődnöm. A tavalyi évhez képest ez az idei hatalmas előrelépés, az Európa-bajnokságon, illetve most a világbajnokságon is komolyabb rontás nélkül sikerült tornázzak, vagyis a két fő versenyen 24 gyakit mutattam be szinte hibátlanul, én ebben látom az előrelépést, nem is helyezésben.

Nagy Zoltán, Balázs Krisztián edzője

Nagyon elégedett vagyok Krisztiánnal, hiszen életében először jutott felnőtt vb-döntőbe, nagyobb rontás nélkül, magabiztosan tornázott, mind a két napon, tehát a selejtezőben és most is. Azt gondolom, jelen körülmények között majdhogynem a maximumot teljesítetett, nagyon örülünk és boldogok vagyunk. Gyerekkora óta foglalkozom Kikivel, és amikor elkezdtük a közös munkát, 7 éves volt, valami hasonlót tűztünk ki magunk elé célként: bevonulni egy döntőbe a világ legjobbjai között. Ez a finálé számunkra egy jutalom volt, ráadásul előre is tudott lépni a 20. helyről a 15.-re. Kiki ma a világ legjobb tizenöt tornásza között van, óriási!

Dr. Magyar Zoltán, MATSZ-elnök

A fiúk remekül helytálltak, és igazi férfias tornát mutattak be, de én láttam rajtuk, hogy fáradtak voltak. Büszkék lehetünk rájuk! Azt tudni kell, hogy ez a világbajnokság a csapateredmény szempontjából volt nagyon fontos, ott is remekeltek, nemcsak Mészáros Krisztofer és Balázs Krisztián, hanem a többi tornászunk is. Nagyon drukkoltam a mieinknek a döntőben, szerintem kihoztak magukból mindent, le a kalappal előttük. Egyikőjüknek sem volt tökéletes a felkészülésük, de összeszedték magukat. Hosszú út áll még előttük, rengeteg rutint lehet és kell is magukra szedniük, ezt nemzetközi viadalokon el is tudják majd érni. Rengeteg tapasztalatot nyertek most ezzel a döntővel, és azt kívánom, hogy jussanak el oda, ahova szeretnének, én azt gondolom, hogy csapattal bennük van a tizenkettedik hely, ami az olimpiához szükséges.

Torna csapatbajnokság – beszámoló: MATSZ

Zámbori Zala

Boldog vagyok ezzel a második hellyel, összességében azt gondolom, hogy jól tornáztunk, amit lehetett megtettünk, de a BHSE ezúttal jobb volt. Gratulálok nekik!

Torna szerbajnokság – beszámoló: MATSZ

Balázs Krisztián

Nagyon boldog vagyok a nyújtó-és korlát gyakorlatok miatt. Mindkettő remekül sikerült, bele tudtam állni a leugrásokba is, amik eddig nem mindig jöttek össze. Emellett a többi szeren is megcsinált, stabil gyakorlataim voltak.