Hajnal Tamást kérdezték Aissa VB-kerettagságáról.

– Mit szóltál ahhoz, hogy Aissa Laidouni bekerült a végleges tunéziai keretbe?
– Nagyon örülünk neki az egész klub nevében, hogy Aissa ilyen nagy sikert ért el. Amikor hozzánk igazolt 2020-ban egy kisebb román csapattól, akkor még nagyon messze volt attól, hogy a válogatott közelébe tudjon kerülni, éppen ezért büszkévé tesz minket, hogy ezt a világbajnoki részvételt a mi játékosunkként harcolta ki.

– Mekkora lökést, tapasztalatot adhat egy játékosnak a világbajnoki szereplés?
– Egy világbajnokság mindig nagy szakmai kihívás, emellett nagy élmény egy ilyen rendezvényen részt venni. Az egész világ a vb-t fogja figyelni, ez minden játékosnak egy nagy lehetőség, hogy még komolyabb szintre lépjen. A hazájukat képviselik, ez pedig nagy erőt, büszkeséget és elszántságot tud adni a labdarúgóknak.

– Személy szerint milyen játékosnak tartod Aissát?
– Úgy gondolom, hogy ő egy komplex középpályás, aki fizikálisan jó felépítésű, a játéknak a védekezési és a támadási fázisában is remek kvalitásokkal bír, továbbá labdabiztos és a párharcokban is erős. Amolyan modern „box-to-box” középpályás. Látszik rajta, hogy imádja a focit, mindig nagy szenvedéllyel játszik, néha a túlfűtöttsége a koncentrációját egy picit elviszi, de ő tényleg egy csupaszív focista, akiről egyből szembetűnik, hogy imád focizni.

– Mit láttatok meg benne 2020-ban, amikor ideigazolt? Miben fejlődött azóta a legtöbbet?
– Már akkor is egy ilyen stílusú középpályást kerestünk, akiben benne van a fizikális erő és a labdabiztosság. Ezeket már akkor láttuk benne. Amiben előrébb kellett lépnie, az a futball taktikai oldala, a rendszerben való játék. Ha fegyelmezetten és koncentráltan játszik, akkor nemzetközi szinten is remek teljesítményre képes. Ezt megmutatta többek között a Monaco elleni két UEL-csoportmeccsünkön is.

– Mennyire hívhatja fel magára Aissa a világbajnokságon más klubok figyelmét? Amióta a Fradiban játszik, jelentősen megnőtt az értéke.
– Nem titok, hogy Aissát régóta sokan figyelik, komoly érdeklődés van rá. Ezt a katari vb csak fokozhatja, meglátjuk majd, hogy mi történik a következő hetekben, hónapokban. Ez benne van a játékban, a labdarúgásnak ez a rendje. Valamikor el fog jönni akár a továbblépésének az ideje, ha megfelelő ajánlat érkezik a klub, illetve az ő számára is.

Fradi.hu

Hajnal Tamás szerint a klub szempontjából is szakmai siker, hogy a Ferencvárosi TC tunéziai középpályása, Aissa Laidouni bekerült hazája válogatottjának utazó keretébe, és ott lehet a katari világbajnokságon.

Az M1 megkeresésére Hajnal Tamás, a Ferencvárosi TC sportigazgatója elmondta: „ez egy közös siker, természetesen nagyon sok múlik a játékoson, mert a pályán neki kell teljesítenie, de mi, mint Ferencváros, az ő kiválasztásával, idehozatalával, képzésével és versenyeztetésével szerintem nagyon sokat hozzá tudtunk tenni, hogy egy ilyen tornán vehessen részt és egy fantasztikus egyéni sikert ünnepelhessen”.

Minden játékos arról álmodik, amikor elkezd focizni, hogy részt vehessen a világbajnokságon, ez egy álom beteljesülése. Ismerve azt az utat, amit Aissa megtett – a francia harmadosztályból Romániába szerződött, majd hozzánk kerülve Bajnokok Ligája-, Európa-liga szereplés, magyar bajnoki cím, aztán válogatott meghívó – kicsit meseszerű a történet, örülünk, hogy aktív részesei lehetünk, és természetesen a klub szempontjából is nagyon fontos szakmai siker, hogy egy játékosunk kint van a világbajnokságon” – vélekedett Hajnal.

A sportigazgató szerint Laidouni egy fix pont hazája válogatottjában: „várható, hogy a kezdőcsapat tagja lesz. Azt azonban nem lehet tudni, hogy mindhárom csoportmérkőzésen a kezdő sípszótól kap e majd lehetőséget, de biztos vagyok benne, hogy esélyt fog kapni”.

Aissát már nemzetközi szinten is ismerik azáltal, hogy a Fradiban rendszeresen játszott nemzetközi kupasorozatokban, emellett a válogatottban is. Egy világbajnokságon nyújtott jó teljesítmény fokozhatja és megnövelheti az érdeklődést iránta. Természetesen az is a labdarúgás része, hogy egy ilyen időszak után, amit produkált, vannak és lesznek még érdeklődők. Ha olyan helyzet áll elő, hogy konkrétumokról kell elgondolkozni, akkor természetesen az is benne lehet a pakliban, hogy egy játékos távozik tőlünk. Ez a labdarúgás rendje, és csak beigazolódna az a folyamat, amit a Fradinál az elmúlt években teszünk, hogy közösen sikeresnek lenni, a játékosokat új szintre juttatni, és adott esetben aztán egy transzfer is lehet ennek a vége” – fogalmazott.

Korában volt arról szó, hogy Laidouni távozik a magyar rekordbajnoktól, azonban Hajnal Tamás meggyőzte, maradásra bírta a középpályást.

Igy utólag azt mondom, ez az ideális forgatókönyv, ami bekövetkezett. Ehhez az kell, hogy mi itt a Ferencvárosnál eljutottunk egy olyan szintre, hogy egy játékosnak ilyen perspektívát tudunk felvázolni” – zárta gondolatait Hajnal.

MTI