Pólósaink szakosztályvezetője elindul az MVLSZ elnökválasztásán.

Az élvonalbeli magyar vízilabda csapatokat tömörítő liga október 20-i, rendkívüli ülésén egységesen Madaras Norbertet javasolta a szövetség következő elnökének. A liga támogatása mellett a klubok múlt péntek óta adhatták le hivatalosan is jelölésüket az elnöki tisztségre. A beérkező jelölések alapján egyértelmű: a klubok is Madaras Norbertet tartják a legalkalmasabb személynek a poszt betöltésére.

Elfogadom a klubok jelölését, elindulok a november 19-i elnökválasztó közgyűlésen – nyilatkozta a FradiMédiának Madaras Norbert. – Már a jelölés is hatalmas megtiszteltetés, köszönöm a jelölő kluboknak, hogy bíznak bennem és támogatnak. Nagyon sokat kaptam a vízilabdától és örülök, hogy ide tartozhatom. Vezetőnek lenni azonban mindig hatalmas felelősség is, úgy gondolom, hogy tudok segíteni a magyar vízilabdának. A kluboknak el fogom küldeni a gondolataimat és a sportágfejlesztési javaslataimat, közös célunk nem lehet más, mint a rendezett, átlátható sportági működés, teljes konszenzus és egy mindenki által elfogadott, hosszú távú stratégia.

Madaras Norbert játékosként két olimpiai bajnoki címet szerzett, a magyar vízilabda egyetlen kétszeres világbajnoka, négyszeres BL-győztes. Sportvezetőként is sikeres pályafutása, 2018 óta vezeti a Ferencváros vízilabda-szakosztályát, a csapattal a magyar bajnoki címek és kupagyőzelmek mellett BL-sikernek is örülhetett. Madaras Norbert évek óta dolgozik a szövetség és a liga alelnökeként.

– Mi lenne a Fradival, ha megválasztanak? A munka együtt végezhető – ugyanúgy, mint – ha csak ideiglenesen is – Varga Zsolt két feladata?
Nem. Ez nem olyan, mint a szövetségi kapitányi és a klubedzői munka. Ha megválasztanak MVLSZ-elnöknek, akkor a jelenlegi klubomat el kell hagynom, a kettő együtt nem megy, így tisztességes.

Fradi.hu, VLV