Enditől azt is megkérdezték, hogy az Üllői úton vagy a Puskás Arénában játszana-e inkább az Európa Liga nyolcaddöntőjében.

A hétfői, nyolcaddöntő playoffra vonatkozó EL-sorsolásból kiderült, az FTC mely párosítások egyik győztesével csap össze a legjobb 16 között. Követte a húzást?
Nem, de azóta már megnéztem, milyen párharcok lesznek.

Van olyan csapat, amelyet mindenképpen elkerülne?
Nincs. Itt már nincs rossz csapat, maximum az dönthet, kinek melyik együttes a legszimpatikusabb – számomra a Roma. Olaszországban olyan a futball iránti szeretet, mint nálunk. A Románál a meccs előtti, utáni éneklés olyan, amelyet ritkán tapasztalhat meg az ember, így fantasztikus lenne az olasz fővárosban játszani.

Nem gondolja, hogy egy szerényebb képességű csapat ellen nagyobb esélyük lenne továbbjutni?
Nem érdemes azon gondolkodni, hogy melyik csapat ellen lenne esélyünk, mert a tizenhat között már nincsen gyenge együttes, papíron mindenki erősebbnek számít nálunk.

A következő ellenféllel inkább a Groupama Arénában, vagy – ha lenne rá lehetőség – a Puskás Arénában játszana hazai pályán?
Nem tudom, de az biztos, hogy hatalmas lesz az érdeklődés. Van annyi szurkolója a Fradinak, hogy megtöltse akár a válogatott stadionját. Biztos vagyok benne, hogy fergeteges hangulat lenne.

A teljes beszélgetés: Sportal