A Világliga szuperdöntőjére.

A magyar női vízilabda válogatott keretében clubunkat képviseli: Neszmély Boglárka, Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna és Pőcze Panna a – teljes keret: MVLSZ

Neszmély Boglárka

Számítottam a meghívóra a Szuperdöntőre készülő csapatba, beletettem mindent, ami bennem volt ezen a héten. Nagyon örülök, hogy Magyari Alda mögött kapusként én képviselhetem Magyarországot Tenerifén. Remélem, kellő komolysággal és ezzel egyensúlyban megfelelő lazasággal tudunk hozzáállni a feladatunkhoz. Kettős érzésem van, mert úgy gondolom, Alda az elsőszámú kapus, rám akkor lehet szükség, ha neki nem megy, vagy valami probléma van. Azt kívánom, minden legyen rendben, de ha sor kerül rám, és bizonyítanom kell, készen fogok állni. Az egész csapat nagyon motivált, az Európa-bajnoki ötödik hely után szeretnénk bebizonyítani, hogy ott vagyunk a világelitben, ezért tudjuk, hogy ez egy fontos öt nap lesz számunkra.

Pőcze Panna

Nem izgulok, bizonyítási vágy van bennem, szeretném megmutatni, nem véletlenül kaptam lehetőséget. Jó formában érzem magam, a válogatottban is ugyanaz a feladatom, mint a Fradiban. A centereket kell semlegesítenem, és ha odakerülök, akkor be kell lőnöm a helyzetemet. A hangulat nagyon jó, az Eb okozta csalódás miatt mindenkin azt látom, meg akarja mutatni, nem szabad félvállról venni a magyar válogatottat.

Bíró Attila

Nem fogom azt mondani, hogy nem volt sikeres az egyhetes összetartás, mert az volt, de ez igazából vasárnap fog kiderülni. Jó volt a lányokat újra látni. Motiválni sohasem kellett senkit, a válogatott tényleg olyan közeg, ahova mindenki szívesen jön. Jó néhány fiatalt is sikerült kipróbálni, megnézni – az, hogy be tudtuk-e építeni őket, szintén a tétmeccseken derül ki. Játszottunk három edzőmmérkőzést, kettőt a Ferencvárossal, egyet az universiade-válogatottal, amik jól sikerültek, biztató dolgokat láttam. Ugyanakkor tény, hogy egyiket sem lehet összehasonlítani egy ausztrál vagy egy spanyol válogatottal.

Bővebben: Fradi.hu, Sportal