Dibusz Dénes és Tokmac látogatta meg Francket.

Hétfőn látogatók jártak Bolinál, csapatkapitányunk, Dibusz Dénes és támadónk egyik legjobb barátja, Tokmac Nguen vizitált a kórteremben. Boli pedig üzent a szurkolóknak rajtuk keresztül: „Köszönöm az aggódást, jól vagyok!” Csapatorvosunktól, dr. Reha Gábortól megtudtuk: Boli továbbra is jól érzi magát, viszont az első félidőn kívül semmire sem emlékszik a ZTE elleni meccsből. Várhatóan kedden délelőtt hazaengedik.

Fradi.hu

Franck Boli egy párharcban történt ütközés következtében a levegőben elvesztette az eszméletét és magatehetetlenül zuhant a földre. Az orvosi stáb és a Groupama Aréna mentős személyzete azonnal a pályára sietett bajba jutott játékosunkhoz, akihez a baj pillanatában Xavier Mercier és Pászka Lóránd volt a legközelebb, labdarúgóink pedig rögtön tudták, hogy mit kell tenniük sérült társukkal. Ahogy az a visszajátszásokból is látszott, Francket azonnal stabil oldalfekvésbe helyezték, amíg a szakemberek odaértek hozzá.

Nehéz pillanatok voltak, tudtam mit kell tenni és szerencsére az orvosok is azonnal ott voltak. Azóta Franck már jobban van és ez a lényeg – mondta francia középpályásunk, míg Pászka Lóránd így emlékezett vissza. – A fejpárbaj után láttam, ahogy földet ért Franck. Tudtam, hogy nagy a baj, mert voltam már hasonló helyzetben a pályán, láttam, ahogy egy csapattársam elveszti az eszméletét. Azonnal oda rohantam hogy lássam, nem nyelte-e le a nyelvét, de szerencsére ez nem történt meg és közben az orvosok is megérkeztek.

Labdarúgóink – az FTC dolgozóival egyetemben – néhány napja egy különleges újraélesztő oktatáson is részt vettek, ahol pontosan megfigyelhették és megtanulták, az ilyenkor szükséges intézkedéseket úgy egy gyermek és egy felnőtt ellátása esetében egyaránt. Ezzel a tudással pedig lehet, hogy egy nap életet fognak tudni menteni. Pászka Lóránd és Xavier Mercier tökéletesen alkalmazták a tanultakat, akikre az egész FTC méltán lehet büszke.

Fradi.hu