Clubunk 50 gyermeknek és családjuknak csalt mosolyt az arcára.

Férfi labdarúgó csapatunk csütörtökön szurkolók százezreinek váltotta valóra álmát. Tavasszal is európai kupameccset vív majd a csapat, amit amióta csoportkörös a lebonyolítás, magyar együttes még nem vitt véghez. Szombaton viszont egészen más álmokat váltottak valóra játékosaink.

Az FTC számára a pályán mutatott eredmények mellett kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, klubunk számos remek kezdeményezés mellé állt oda büszkén, ahogy most is. A Fradi a Ments Életet Közhasznú Alapítvány és a Mercarius Flottakezelővel együttműködve először hívta életre az „Álomfoci” elnevezésű programját, amely során 50 súlyos betegséggel küzdő, vagy már gyógyuló gyermek és családjuk egy különleges programsorozaton vehetett részt. Ezek a kis hősök életük legnehezebb csatáját vívták vagy vívják most is, igazi példát mutatva küzdeni tudásból és akarásból. Közülük rengetegen szurkolnak az FTC-nek és most óriási élménnyel gazdagodhattak, ugyanis találkozhattak labdarúgóinkkal. Játékosaink készséggel álltak oda a közös fotókhoz és záporoztak az aláírások is az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban, ahol aztán az edzést is megtekinthették a gyerekek a szüleikkel. Volt olyan család, ahol igazi meglepetés volt ez a látogatás, míg volt olyan édesanya, aki miután megtudta, hogy milyen programmal készülnek a szervezők beteg gyermekének, elsírta magát a telefonban. A program második felében a gyermekek a Groupama Arénát járhatták be, ahol egy stadiontúrán vettek részt, továbbá megtekinthették a Fradi Múzeumot is. A program egy közös ebéddel zárult a stadion 1-es skyboxában.

Szeretnénk megköszönni az FTC nevében a Mercariusnak, hogy egy ilyen kezdeményezést indított el. Reméljük, hogy közösen még sok ilyen eseményen fogunk részt venni. Szeretnék köszönetet mondani a Ments Életet Alapítványnak is, a munkájuk nélkül ezt az eseményt nem lehetett volna megrendezni. Ők nap mint nap rengeteget tesznek azért, hogy ezeknek a gyerekeknek segítsenek és hogy az álmaik valóra válhassanak. A Fradiban van egy mondás. Küzdeni mindig, feladni soha! Az a küzdelem, amit ezek a gyerekek megtesznek és megtettek, az sokkal több és nagyobb annál, mint amit mi sportolók le tudunk tenni a pályára. Az egész Fradi nevében szeretnénk megköszönni, hogy ilyen példát mutattok. Ebből mi is erőt tudunk meríteni – mondta Hajnal Tamás, csapatunk sportigazgatója.

Fradi.hu