Ennyi plusz UEFA-bevételt, illetve -koefficienspontot jelentett a tegnapi találkozó.

A döntetlenért 210 ezer, a csoportgyőzelemért 1.1 millió, míg a nyolcaddöntőért 1.2 millió euró jár, ez összesen 2.51 millió euró, ami 1 milliárd forint. Összesen 9.2 millió eurónál járunk idén, ez 3.8 milliárd forint. Összehasonlításképp, a MOL 1 millió, a Kisvárda 750 ezer, míg a Felcsút 450ezer eurót keresett a nemzetközi szezonban.

A folytatásban az Európa Liga-másodikak és a Bajnokok Ligája-harmadikak februári párharcainak egyik gyöztesét kaphatjuk majd. Az odavágó március 9-én, a visszavágó 16-án lesz, idegenben kezdünk majd, a második meccs pedig elképzelhető, hogy a Puskás Arénában lesz majd. A tavaszi meccsekre három új játékost nevezhetünk összesen, február 2-áig kell leadni az új listát. Erre ugyanazon szabályok érvényesek, mint eddig, azaz a saját neveléseken kívül 21 játékost nevezhetünk.

Koefficiensből idén már tizenkettő van. A három győzelemért 2-2, a tegnapi döntetlenért 1, a csoportelsőségért 4, míg a tizenhatba jutásért 1 pont jár. Ez összesen 27-et jelent, ezzel az európai tabella 58. helyén állunk, az Istanbul Basaksehirrel holtversenyben, előttünk két ponttal a Real Sociedad, néggyel a Celtic található. A továbbiakban is minden döntetlen egy, minden győzelem két pontot ér, minden továbbjutás pedig újabb plusz egyet. A magyar bajnokság a tegnapi eredményeknek köszönhetően megelőzte a románt és a bolgárt, a huszonnegyedikek vagyunk az UEFA-rangsorban. Jövőre egy jó szerepléssel a huszonkettedik Ciprus befogható lesz. A 20.6 országpont 55%-át mi szereztük, azaz köszönet nekünk.

A FiveThirtyEight pontpredikciója leegyszerűsödött. Az első forduló előtt három a hatodikon, azaz 729 lehetséges kimenetel volt, most már csak három maradt. A Trabzonspor győzelmi esélye tegnap óta megnőtt – annak köszönhetően, hogy számunkra már gyakorlatilag tétnélküli a jövőheti csoportzáró mérkőzés. A győzelem, azaz a 13 pont esélye 21%, a 11 ponté 25%, míg annak, hogy maradunk tíz ponttal, 54% az amerikai oldal szerint (érdekesség: a csoportkör rajtja előtt 7 szerzett pontot jósoltak nekünk 25.5%-kal, a jelenlegi 10 pontra 18.7% esélyt adtak).

538 pontszám esélyek az EL-csoportkör ötödik fordulója után

A hét nyári – őszi csoportmeccsünkön 131 ezer néző volt jelen, ez 18.700-as átlag, összehasonlításképp: tíz éve, 2012-13-ban a tizenöt bajnokin, a 4 Ligakupa és az 1 Magyar Kupa meccsen összesen 101 ezren voltunk kint az Üllői úton.