Micsoda erősítés!

Sorsdöntő meccs vár a labdarúgó Európa Liga csoportkörében a Ferencvárosra, amely a francia AS Monaco elleni újabb bravúrral bebiztosíthatná a tavaszi folytatást a sorozat egyenes kieséses szakaszában. A csütörtöki találkozón (M4, 21) a jelenleg csoportelső magyar együttes sikeréért szorít a francia származású rádiós, lemezlovas Cooky is. A párizsi kötődésű DJ szíve csapata a Paris Saint-Germain, de a Fradinak is lelkesen szurkol, két héttel ezelőtt a szerb Crvena Zvezda elleni meccsen családjával, és jó barátjával, Csutival ünnepelte a zöld-fehérek 2-1-es sikerét a lelátón.

Nekem ha fociról van szó, a PSG az első, utána, mivel mégiscsak Magyarországon élek, a Fradi. Édesapám gyerekként sokat mesélt a klubról, vannak ismerőseim a játékosok között, a vezetőségben, gyakran járunk mérkőzésekre a Groupama Arénába. Legutóbb Csutival együtt mentünk ki, aki hatalmas Fradi-szurkoló – árulta el a népszerű műsorvezető. – Büszkék lehetünk arra, hogy egy magyar csapat így szerepel a nemzetközi színtéren, egész Európában beszélnek róla, jó játékosok alkotják, akik összeszedett futballt mutatnak.

A Fradi szeptemberben 1–0-ra győzött a hercegségben, Cooky pedig bízik benne, ezúttal is sikerül meglepni a francia bajnokságban jelenleg 7. helyen álló riválist.

A Monaco nekem mindig picit furcsa csapat volt, egy kis városállomban, ahol nincs túl sok néző a meccseken. Patinás klub, de nem lehet összehasonlítani a PSG-vel vagy a Marseille-lel. Korábban sok fiatal sztárnak volt jó ugródeszka Henry-tól Mbappéig, bajnok is volt, de az utóbbi néhány évben komolyabb nemzetközi eredményeket nem ért el. Ettől függetlenül erős csapatról van szó, de most azt mondom, hajrá Fradi! Remélem, sikerül kiharcolni a továbbjutást, bízom egy 2–0-s győzelemben – tekintett előre.

forrás: sportal.hu