Támadónk az utolsó fordulóban már biztos továbbjutóként lépne pályára az Európa Ligában – legyen így!

– Az idén februárban igazoltál a Ferencvároshoz – hogy érzed magad nálunk?
– Nagyon jól érzem magam Magyarországon. Budapest szép város, úgy érzem, a csapattársaim is elfogadtak. A Népligetben nagyon jó körülmények között edzhetünk, a tréningek Sztanyiszlav Csercseszov irányításával pörgősek és jó hangulatúak. A második gyermekem már a magyar fővárosban született, emiatt már mindenképpen ide köt egy szál. Nagyon megszerettem Magyarországot. A magyar nyelv irtózatosan nehéz, egyelőre néhány kifejezést sajátítottam el, de angolul mindennap tanulok. A párommal és a nyáron született kisfiammal szeretünk a Duna-parton sétálni, boldogok vagyunk Budapesten. Nincs okom panaszra, bízom benne, hogy csütörtök este is lesz okunk örülni.

– Az előző két mérkőzésen gólt szereztél, Felcsúton ezen felül egy gólpasszt is kiosztottál – mit gondolsz, minek köszönhető, hogy most jobban megy?
– Keményen dolgozom azért, hogy megkapjam a lehetőséget. Az utóbbi időszakban a gólok is jöttek, remélem, a többi sem várat sokat magára. A folytatásban is azon leszek, hogy gólokkal segítsem a csapatot, ha számít rám az edző.

– Ezen a héten két hazai mérkőzés vár rátok, a Monaco után ugyanis a ZTE is a Groupama Arénában vendégszerepel. Hogy tetszik neked a hazai pályánk hangulata?
– A Fradi szurkolótábora csodálatos, tényleg a csapat 12. játékosa. Nagyon sokat segít nekünk a drukkerek támogatása. Meglepődtem, hogy a szurkolók mennyire szeretik ezt a klubot, Európában ez nem mindenhol van így. A B-közép egy különleges tábor. Nem az lesz a célunk, hogy kihúzzuk nulla nullával, győzni akarunk a Monaco ellen. Úgy kell játszanunk, mintha ez lenne életünk mérkőzése, biztos vagyok benne, hogy a szurkolók ismét mögöttünk állnak. Fontos, hogy bátrak legyünk, ne ijedjünk meg az ellenféltől – igaz, nincs is miért kishitűnek lennünk. Az utolsó körben a Trabzonspor ellen már biztos továbbjutóként szeretnénk játszani.

Bővebben: Fradi.hu, NSO