A csehek elleni BL-meccs után kérdezték fiatal játékosunkat.

Fölényes győzelmet aratott a hétvégén az FTC-Rail Cargo Hungaria a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, és a fiatal irányító, Kukely Anna úgy érzi, élt a lehetőséggel, négy góllal segített az FTC-nek a Baník Most elleni, rekordgyőzelemmel végződő meccsen.

A Ferencváros az A-csoport 6. körében a még pont nélkül álló, sereghajtó Baník Most otthonában vendégszerepelt. A fővárosi zöld-fehérek a játék minden elemében felülmúlták, és ahogy előzetesen szerették volna, gólkülönbséget javítva ütötték ki cseh ellenfelüket az Európa-bajnokság előtti utolsó mérkőzésen. Elek Gábor csapata nagyot ment Chomutovban, ahol Klujber Katrin 11 gólig jutott, míg a kapuban Janurik Kinga csaknem ötven százalékkal védett, de kivette részét a sikerből a fiatal Kukely Anna is, aki négyszer talált be az ellenfél kapujába.

A győzelem volt az elsődleges célunk, az, hogy a gólkülönbséget javítani tudjuk, és akár pozitívra fordítsuk, másodlagos volt – kezdte Kukely Anna, a ferencvárosiak nyáron szerződtetett fiatal irányítója. – Nagyon futós csapatra készültünk, az első félidőben szerintem megoldottuk a feladatot. A második játékrész vége felé volt egy kis zökkenő, alábbhagyott a koncentrációnk, úgy éreztem, akkor talán kicsit többet is közé tudtunk volna tenni. Ettől függetlenül természetesen elégedettek vagyunk az eredménnyel.

A Fradinak jól sikerült az ellenfél feltérképezése, amit az eredmény mellett a statisztikák is alátámasztanak, Elek Gábor csapata ugyanis éppen a Baník Most egyik legerősebb fegyverét, a gyors indításos gólokat tudta hatástalanítani.

Gábor arra hívta fel a figyelmünket, hogy rengeteg átlövéssel és talajról elengedett közbelövéssel játszik a Most, és mivel sokat fut, visszafelé gyorsnak kell lennünk, mert nagy fegyvere a lerohanás” – folytatta Kukely.

A fiatal, 19 éves játékos már bemutatkozhatott az európai elitsorozatban, de most sokkal több időt kapott a pályán, amit gólokra is váltott.

Nagyon jól éreztem magam a mérkőzésen. Habár már a Bietigheim ellen pályára léptem, és sikerült betalálnom, nagyon örültem, hogy most többet tudtam játszani, és ennyi gólt szereztem. Boldog vagyok, hogy megkaptam a lehetőséget, és tudtam vele élni. Remélem, a folytatásban is így lesz” – tette hozzá.

A Ferencváros hat forduló elteltével – három győzelemmel, egy döntetlennel, két vereséggel – csoportja negyedik helyén mehet az Eb-szünetre, és láthatóan kezd kiegyenesedni a kezdeti bakik után.

Összességében elégedett vagyok az eddigi szereplésünkkel. Sajnos volt egy-két botlásunk, de a végére szerintem magunk mögött hagytuk a rossz periódust.

Ez alapján mondhatnánk, hogy a Fradinak nem jön jókor az egy hónapos leállás, hiszen ki tudja, hogy a kontinenstornát követően milyen formában folytatja a csapat.

Azt nem mondanám, hogy rosszkor jön a szünet, de valóban kezdünk játékba lendülni. Szerintem ezt a formát át tudjuk menteni a szünet utánra is. Ha pozitív élményekkel térnek vissza válogatott játékosaink az Európa-bajnokságról, még motiváltabban vághatunk neki a folytatásnak” – mondta bizakodva Kukely Anna.

NSO