A találkozóra az Üllői úton került sor.

2022. október 20-án, csütörtökön az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál, valamint férfi labdarúgócsapatunk marokkói testvérpárja, Samy és Ryan Mmaee a Groupama Arénában találkozott a Marokkói Királyság magyarországi nagykövetével, Karima Kabbajjal.

Nagy örömünkre szolgált ez a mai nap, hiszen a marokkói nagykövet asszony látogatott meg minket, hogy találkozzon a Mmaee-testvérekkel – kezdte az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál. – Korábban hat évet éltem Marokkóban, tehát volt közös kapcsolódási pontunk. Nagyon kedves hölgy, aki szeret Magyarországon élni. Azt mondta, szívesen kijönne egy meccsünkre, és természetesen meg is fogjuk hívni. Nagyon megtisztelő, hogy érdeklődik nem csak a játékosaink, de az egész klub, a Ferencváros és a stadion iránt.

A már hat éve Magyarországon élő Karima Kabbaj nagykövet asszony nem most járt először a Groupama Arénában, egy koncert erejéig már megtapasztalhatta az Üllői úti stadion hangulatát, de ahogy elmondta, szívesen kilátogatna egy Fradi-mérkőzésre is.

Le vagyok nyűgözve. Nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek ebben a nagyszerű stadionban – kezdte Karima Kabbaj. – Ez az egyik legszebb stadion, ahol valaha jártam. Odahaza Marokkóban nagy tradíciója van a futballnak, így egy kicsit mindenki szereti a labdarúgást. Természetesen a fő oka annak, hogy most itt vagyok, hogy két marokkói játékos is szerepel a Ferencvárosban. Jártam már itt korábban, igaz, akkor koncerten voltam.

A Mmaee-testvérek nagy megtiszteltetésnek élték meg, hogy a Marokkói Királyság magyarországi nagykövete találkozott velük.

Nagyszerű érzés, hogy egy olyan emberrel találkozhattunk, aki az országunkat, Marokkót képviseli. Samy és én is nagyon boldog vagyok, hogy ez ma összejöhetett – mondta támadónk, Ryan Mmaee.

Testvére, Samy azt is hozzátette, hogy neki ez volt az első találkozója Karima Kabbaj nagykövet asszonnyal, de a Ramadan ideje alatt több kollégájával is volt szerencséje már beszélni, és jó érzés volt megosztani egymással a tapasztalatokat, mind Marokkóról, mind a csapatról, és persze Magyarországról is.

Fradi.hu