Iváncsán már kikérték a labdaszedő gyerekeket az iskolából. A hétvégén az NBIII-as fordulóban mai ellenfelünk ikszelt a Fradi II-vel.

Férfi labdarúgás, Magyar Kupa, a legjobb 16 közé jutásért
Iváncsa, 13.00: Iváncsa KSE (NBIII) – Ferencváros
Jegy: 3000 Ft – megvásárolható online vagy az Üllői úti stadion jegypénztárában.

Bíróküldés: Derdák Marcel (vezetőbíró), Buzás Balázs, Huszár Balázs (határbírók), Takács Tamás (tartalék)

Úgy tűnik, az Iváncsa nyerte meg a fődíjat a negyedik forduló sorsolásán, hiszen az NBIII-as csapat mellé húzták ki a Ferencvárost. Mivel az alacsonyabb osztályú csapatok célja a Magyar Kupában általában úgy írható le, hogy “az alacsonyabb osztályúakat kiejteni, aztán kihúzni a Fradit”, elmondható, hogy a Fejér megyeieknek kedvezett a sorsolás, ám ez nem ilyen egyértelmű.

Bevallom, jobban örültem volna, ha megyünk még egy kört és utána kapjuk meg a Ferencvárost” – mondta az iváncsaiak klubelnöke, Baki Imre.

Még egy bravúr jól jött volna

Három éve már játszottunk a Fradival, az is egy futballünnep volt és az idei is biztosan az lesz. A kis falusi pályánkból három év alatt megpróbáltuk a létesítményünket az NB III-as szerepléshez alkalmasra fejleszteni. Négyszáz ülőhely van a létesítményünkben, de U-alakban a nézők körbe tudják állni a pályát. A Készenléti Rendőrség hatvan-nyolcvan fővel biztosítja a mérkőzést, emellett a Ferencváros biztonsági szolgálatától is érkezik tizenöt-húsz ember, akik a vendégszektort felügyelik. Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy nem lesz szükség rendőrségi fellépésre, mert három évvel ezelőtt is minden rendben ment. Nagyjából ezer nézővel számolunk, és természetesen megpróbáljuk megnehezíteni a Ferencváros dolgát.

Az Iváncsa egyáltalán nem lebecsülendő ellenfél még a magyar mezőnyből kiemelkedő Ferencváros számára sem. A csapat a harmadosztály középső csoportjában a második helyen áll, csak azért csúszott le az elsőről, mert addig hibátlanul menetelve a legutóbbi fordulóban kikapott az MTK II-től. Az iváncsaiak már a kupában is túl vannak egy bravúron, a tavaly még NBI-es Gyirmótot ejtették ki egy 3-2-es győzelemmel.

A Gyirmót is élklub, számunkra nagy bravúr volt a kiejtésük, de azért a Fradihoz nem mérhető a győriek játékereje. Nem volt könnyű mérkőzés, kellett a szerencse is, de jól játszott a csapat, és ha a meccs végén be is szorultunk, úgy gondolom, megérdemeltük a továbbjutást. Egy alacsonyabb osztályú csapatnak arra van szüksége egy felette játszóval szemben, hogy neki minden sikerüljön, az ellenfelének pedig semmi. Így volt ez a mi esetünkben is.

Felesleges is részletezni, hogy melyik csapat az esélyesebb. Iváncsa egy 2800 fős község, amelynek csapata ötödik éve az NB III-ban szerepel, és lehetőségeinkhez mérten számunka az a csúcs, hogy az Európa Liga csoportkörében szereplő Ferencvárost fogadhatjuk, ráadásul a televízió is közvetíti majd a mérkőzésünket. A településen és klubon belül is érzékelhető az izgatottság, mert sok szurkolónak, gyereknek és szülőnek esélye sincs eljutnia a Groupama Arénába, hogy lássa élőben a Fradit. Megteheti tehát szerdán Iváncsán, éppen ezért egyáltalán nem számít, hogy hétköznap munkaidőben lesz a mérkőzés. Az általános iskolából már kikértük a gyerekeket, akik labdaszedőnek jelentkeztek, illetve az U11-es csapat tagjaiként kísérik majd a játékosokat a pályára.

Nyilvánvalóan örülünk, hogy olyan neves ellenfél látogat hozzánk, mint a Ferencváros, ugyanakkor a mezőnyön végignézve még bőven kaphattunk volna könnyebb ellenfelet. Az ötödik fordulóban sokkal szívesebben játszottunk volna az FTC-vel, hiszen most még több megyei osztályú csapat is versenyben van” – magyarázta a klub elnöke.

Vannak csodák, de ez túl nagy lenne

Baki Imre szerint az Iváncsa már a jelenlegi szereplésével is feszegeti a határait, erre jó példa, hogy két éve megnyerték a harmadosztály középső csoportját, ám anyagi okok miatt nem vállalták az NBII-es szereplést (érdekes, hogy az a Kecskemét jutott fel helyettük, amely azóta már az első osztályban villog). A csapat mindig készen áll egy bravúrra, és a Fradi ellen sem fogja olcsón adni a bőrét.

Láttunk már nagy csodákat a futballban, de az, hogy mi kiejtsük a Ferencvárost, talán túl nagy lenne. Nekem klubvezetőként a realitások talaján kell maradnom, ezért azt mondom, szeretnénk minél tovább kétségessé tenni az FTC továbbjutását, és becsületesen meg akarjuk nehezíteni a legjobb magyar csapat dolgát.

A reményeinket tüzeli, hogy a Ferencváros jelenleg is három fronton áll harcban, és talán a Magyar Kupa az, ahol el lehet kapni őket. Valahol előny is, hogy a harmadosztályban játszunk, hiszen nem tudnak ránk úgy felkészülni, mint mondjuk egy NBII-es csapatra, és ez érződött a szintén harmadosztályú Bicske elleni mérkőzésen is” – mondta bizakodva az elnök.

A minimális célunk a tisztes helytállás. Én már egy nem túl nagy arányú Fradi-győzelemmel is elégedett tudnék lenni, főleg, ha sikerül minél tovább kitolni az elkerülhetetlen végkifejletet. Számunkra ez egy jutalomjáték, sok néző előtt, tv-s meccset játszunk az ország legnépszerűbb csapatával” – zárta a gondolatait Baki Imre.

Magyar Kupa, Sportal

Az Iváncsa útja a legjobb 32 közé:

Balatonlelle SE 0-1 Iváncsa KSE

Kadarkút VSK 0-7 Iváncsa KSE

Iváncsa KSE 3-2 Gyirmót FC

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 13. forduló
Iváncsa KSE 1-1 (1-1) Ferencváros II
Gól: Fenyvesi

Beszámoló: Fradi.hu

Őri – Godányi, Leandro, Orosz, Kaján (Manner, 78.) – Fenyvesi (Tóth A., 78.), Lukács (Ladányi, 46.), Varga S., Pintér, – Pócsik, Jones (Berényi, 55.)

Korolovszky Gábor

Szerintem nagy dolog, hogy az osztály egyik legjobb csapata ellen döntetlent értünk el. Megszereztük a vezetést, majd miután egyenlített, az ellenfél dominált, de mi is veszélyes kontrákat vezettünk, ezzel elégedett lehetek. Szinte azt mondhatom, hogy három ponttal felérő döntetlent értünk el Iváncsán.