Labdarúgó csapatunk korábbi kiválóságait kérdezték a Crvena Zvezda elleni Európa Liga csoportmeccs után.

Dragóner Attila

Nagyon örömteli, hogy a mai Ferencváros ilyen jelentős játékerőt képvisel, és nemcsak eredményes, hanem játékban is nagyon pozitív teljesítményt nyújt. A Fradi sikere kihat a teljes magyar labdarúgásra, hiszen a válogatottal együtt egy magasabb polcra helyezték a sportágat. A zöld-fehérek most már nagyon közel kerültek a továbbjutáshoz; az eredményesség mindig összetett, a vezetőség nyugodt hátteret teremtett, a szakmai stáb remek munkát végez, a játékosállomány minőségi, a szurkolók a csapat mögött állnak, és mindez nagy összhangot teremt. Ez a csapat bármeddig eljuthat! Két csoportmérkőzés van hátra, az oda-visszavágós mérkőzésekben pedig azért is nagy lehetőséget látok, mert a Fradinak nem lesz veszteni valója!

Hajdu Attila

Három-, négyéves fejlődés előzte meg a Fradi mostani sikereit. Az ember lassan kezd hozzászokni a győzelmekhez, és saját magán észreveszi, hogy nőnek az elvárásai a magyar bajnokkal szemben. De akarva-akaratlanul párhuzamba állíthatók ezek a győzelmek a magyar válogatott menetelésével is. Visszatérve a Ferencvárosra: e sikerek még csak állomások egy hosszú úton – és ki tudja, hol lesz a vége? Ami a legnagyobb pozitívum, hogy a csapat most már bárhol képes kellemes meglepetéseket okozni, egyik riválissal szemben sem játszunk alárendelt szerepet, ezért is fért bele a belgrádi vereség. Óriási szint, hogy egyenrangú ellenfelei vagyunk Európa meghatározó klubjainak, ráadásul most már armagedonnak kell bekövetkeznie, hogy a Fradi ne jusson tovább! A mi időnkben az volt a nagy álom, hogy a BL főtábláján minél több pontot szerezzünk, és a szereplésünkért kapott pénzt visszaforgassuk. Ez több ok miatt nem igazán jött össze, de akkor más időket éltünk – minden szempontból…

Lisztes Krisztián

Nagyon jó érzés látni, hogy a Fradi vezeti a csoportot! Ez egy hosszú folyamatnak köszönhető; a klub évek óta ügyel arra, hogy a télen szerződtetett játékosokat a nyári szezonkezdetre beépítsék, és a keret minősége ma már kiemelkedő. A játékosok között számos karakter megtalálható, megvan közöttük az egészséges konkurenciaharc, a vezetőedző pedig egy rutinos róka, aki átélt már jó pár rázós mérkőzést, így pontosan tudja, hogyan kell mentálisan is felkészíteni a futballistákat. Így azt is tudja, hogy mérkőzésről mérkőzésre kell haladni, hátra van még két nagyon nehéz meccs, de nagyon bízom benne, hogy meglesz a továbbjutás, mindenesetre a 9 pont komoly reményekre jogosít fel mindenkit.

Nyilas Elek

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mind a két, Crvena Zvezda elleni meccset élőben láthattam. A belgrádi vereség után nem voltam biztos abban, hogy miként tudjuk ezt a kisiklást orvosolni, ráadásul a bajnokságban is tapasztalható volt egy kis megtorpanás. De örömteli, hogy az NB I-ben és a nemzetközi kupában is újra olyan Ferencvárost láthatunk, amilyent a vezetők és a szurkolók is elvárnak. Nem ismerünk elveszett labdát, a játékosok alázatosak, küzdenek, és sok olyan egyéb pozitívumot is tapasztaltam, amely a klubra mindig is jellemző volt. A Zvezda elleni siker azért is lehet fordulópont, mert egy kitűnő erőkből álló riválist vertünk meg. A mai Ferencváros egy remekül összerakott együttes, jó játékosok alkotják a csapatot, a szurkolók mögöttük állnak, és nagy elismerés illeti a klubvezetést is, hiszen látható egy tudatos koncepció, mely révén mindenki a helyén van, nem ad hoc módon működik a klub. Karnyújtásnyira vagyunk egy régen látott, nagy sikertől, a továbbjutástól, de ehhez egy pillanatra sem lehet lazítani.

Vincze Ottó

A Fradinál évek óta tapasztalható az egyértelmű fejlődés. Három-négy éve nem hittük volna, hogy a Dinamo Zagreb a Crvena Zvezda vagy a Slavia Praha szintjére eljuthatunk, ma pedig már ezekkel a riválisokkal együtt a közép-európai régió meghatározó csapatai között tartanak számon minket. S pontosan ezt lehet látni a pályán is, A Crvena Zvezda ellen élőben élhettem át a nagy sikert, és nagyon jó volt tapasztalni a pályán és a lelátón is a remek hangulatot. Sztanyiszlav Csercseszov Fradijának egyik legnagyobb erénye, hogy mer támadni, és ha be is szorítja az ellenfél – mint legutóbb a Crvena Zvezda ellen is – a játékosok nem elrugdossák a labdát, hanem megpróbálják megjátszani. A siker nagyon fontos tényezője, hogy a játékosok megbíznak a vezetőedzőben, a szakmai stáb pedig megbízik a csapatban, és ezzel egy hihetetlen erős szimbiózis alakul ki közöttük. Az is fontos mérce, hogy egy trénernél mennyit fejlődnek a játékosok. Ez Rebrovnál, és most, Csercseszovnál is egyértelműen tapasztalható. Mi azért sem tudtunk hasonló sikereket elérni, mert a tehetségünkhöz mérten játszottunk, és győztünk egyszer, kétszer, de bele is szaladtunk nagy pofonokba, Ennek a fő oka, hogy nem volt lehetőségünk négy-öt éven keresztül bármelyik európai kupa csoportkörében szerepelni, és így nem szokhattunk hozzá az ilyen hangulatú mérkőzésekhez. A mai Fradi pedig már egyértelműen eljutott erre a szintre…

Mandiner