A FiveThirtyEight-modell szerint – újabb UEFA-koefficiens pontokat is gyűjtöttünk, valamint a bevételek is nőttek a tegnapi győzelemmel.

A teljes körbeverést nem tartják valószínűnek a FiveThirtyEightnél: ha mi kétszer kikapnánk, a Crvena Zvezda pedig kétszer nyerne, akkor lenne esélye annak, hogy ne legyünk ott tavasszal a nemzetközi porondon. Az amerikai honlap szerint 56% az esélye annak, hogy megnyerjük a csoportot és az Európa Liga nyolcaddöntőjében folytassuk, 23% az esélyünk a második helyre, míg 19% az esélye annak, hogy az Európa Konferencia Ligába “bukunk le” – azaz 2% esélyét látják annak, hogy negyedikként nem megyünk tovább.

Már csak 9 lehetséges kimenetel van a hátralévő két meccsen, így ezeket könnyen lehetett szimulálni. A FiveThirtyEight oddsai szerint (a Monaco ellen és Trapezuntban is 28-26-46) alapján 21% annak az esélye, hogy maradunk 9 ponton, míg annak, hogy 12-15 ponton végzünk, 41%.

538 pontszám esélyek az EL-csoportkör negyedik fordulója után

Ami a koefficienseket illeti, átléptük a bűvös húszat, immár 21 pontunk van, ezzel beállítottuk a 2018-19-es 6 koefficiens-pontos szereplést, akkor 4 döntetlennel és egy győzelemmel szereztünk ennyit. Jelenleg a 74. helyen állunk, a Ludogoreccel holtversenyben. A Midtjylland fél, a Viktoria Plzen és a Fenerbahce 1, a Leicester City 2, a Karabah és a Monaco 3 ponttal van előttünk.

Az újabb győzelem háromszor 210 ezer, azaz 630 ezer eurót jelent, ez jelenleg 264 millió forint. Eddig az UEFA összesen 6.444 millió euróval tartozik az idei szezon miatt, ez 2.7 milliárd forint.

Most már érdemes arról is beszélni, hogy a csoportelsőség további 1.1 millió, a második hely 550 ezer eurót jelentene. A második hellyel, a “24” között szereplés félmillió eurót, míg a nyolcaddöntős szereplés 1.2 millió eurót jelentene: azaz csoportelsőként 2.3 millió, másodikként 1.05 millió pluszbevételre számíthatnánk. Csoportelsőként automatikusan kapnánk egy plusz koefficienspontot is és a nyolcaddöntőben folytatnánk az európai szereplést. Csoportharmadikként 300 ezer euróra számíthatunk az EKL kieséses szakaszáért.