Péterrel beszélgettek a Soroksár Pécs elleni bajnokija után.

Azért kaptál egymérkőzéses büntetést, mert elküldtek a kispadtól, vagy a nyilatkozatod miatt?
Egyáltalán nem a nyilatkozatom miatt, mert nem mondtam olyat, ami sértő lett volna. Két sárga lapot kaptam a mérkőzésen, az elsőt, amikor Lisztes Krisztiánt a szabálytalansága miatt – ami egyébként csak a második volt a mérkőzésen – a játékvezető kiállította, ezért reklamáltam. A másik eset a nyolcvannyolcadik percben történt, reklamáltam, hogy egy nyilvánvaló szabálytalanság miatt nem kapott sárga lapot az ellenfél. Jó a kapcsolatom Farkas Tibor játékvezetővel, és a mérkőzés után nyugodt körülmények között megbeszéltük a történteket, gondolom ezt is figyelembe vette az MLSZ. Hozzáteszem, időközben kiderült, hogy jogosak voltak a számonkéréseim, mivel a keddi orvosi diagnózis szerint elszakadt Korozmán Kevin keresztszalagja, vagyis hat-nyolc hónapig nem játszhat, mégsem járt a szabálytalanságért sárga vagy piros lap.

Néhány nap eltelt a mérkőzés óta, de most is hasonlóan látod? Mondtad például, hogy az első pécsi gól les volt.
Igen, megnéztük, nem volt les, tehát jogos gólt szerzett a Pécs, a tizenegyes is jó döntés volt, de hát ezt mondtam is akkor, hogy nem emiatt veszítettünk. Azért akadtam ki, hogy egy kétezerötben született játékos, aki végre kicsit csibészesebb, megmeri csinálni azokat a dolgokat a pályán, amiket kérünk, a második sárga lapját szimulálásért vagy műesésért kapta. Egy fiatal játékost segíteni kell, de nem azzal, hogy a játékvezető ilyen döntéseket hoz. Hasonló szituációkban jobban kellene segíteni a fiatalokat, mint annak idején Puhl Sándor, aki odajött hozzám, és elmagyarázta, hogy a következő esetnél mehetek be az öltözőbe zuhanyozni. Szóval a lényeg, hogy lehetett volna csibészesebb a játékvezető is.

A vereség ellenére a csapatod jól teljesít, hetedik helyen áll a tabellán. Elégedett vagy a srácok teljesítményével?
Abszolút. Megdicsértem a játékosokat, de először mindig a saját hibáinkat próbálom keresni. Nyilván a mérkőzés alatt és közvetlenül utána felfokozott idegállapotban vagyunk, de az első félidei játékunkkal elégedett voltam, vezettünk egy nullára. Lehet, ha nincs a kiállítás, akkor is kikapunk, de emberhátrányban is voltak lehetőségeink a gólszerzésre.

A Ferencvárosba vezet út Pászka Lórándon kívül is?
A sansz megvan, a válogatott szünetben is játszottunk egy edzőmérkőzést, tehát mindenkinek ott a lehetőség, hogy megmutassa magát. Természetesen a szerencse sem árt, mert Lórit elvitte januárban a Fradi az edzőtáborba, a teljesítménye megtetszett Sztanyiszlav Csercseszovnak, de kellett a ráhatásunk is Szűcs Mihály ügyvezetővel együtt. Meghallgatták az érvünket, hogy ne egy légiós üljön a kispadon. Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a bal oldali védő posztján Eldar Civic az első számú jelölt, de ha szükség lenne Lórira, bármikor bevethető.

Négyszeres bajnok vagy, hatszoros Magyar Kupa-győztes, a Fradiban 649 mérkőzésen léptél pályára, és most kizárólag csak a Ferencvárosban elért eredményeidet soroltam. Nem gondolod, hogy ott lenne a helyed a Groupama Arénában vagy a Népligetben?
Amikor kétezertízben befejeztem a futballt, edzőként ott voltam a Fradi NB III-as csapatánál, utána egy évvel az U21-es bajnokságban, később pedig a Kubatov Gábor elnök úr megkért, vállaljuk el a Soroksár irányítását. Miért ne vállaltuk volna el? Annyi a különbség, hogy nem a Népligetbe kell mennünk, hanem Soroksárra. Ez is jó meló, mert szeretem a kihívásokat, és a fiatalok istápolása is nagyon fontos. Persze az ember mindig többre vágyik, de ez van jelen pillanatban, ezt kell elfogadni.

A teljes beszélgetés: Sportal