A Crvena Zvezda elleni KEK-elődöntőben gólt is szerző korábbi játékosunkkal beszélgettek.

– Hogy emlékszik vissza a Crvena zvezda elleni KEK-elődöntőre, amelyen a 77. percben győztes gólt szerzett?
– Nem egyszerű 47 év után, de eltettem az akkori újságcikkeket, úgyhogy van segítségem. Nagy várakozás előzte meg a találkozót, nem véletlenül voltak ennyien a Népstadionban. A Zvezda akkor jóval erősebb volt, mint a mostani keretük – nem is értem, hogy nem sikerült ellenük legalább egy döntetlent összehozni Belgrádban. A meccsen Branikovits László góljával szereztünk vezetést, majd a szerbek egyenlítettek. A második félidő közepén Brani lekészített nekem egy labdát, amit 17 méterről a kapuba bombáztam, ezzel nyertünk. Fantasztikus csapatunk volt, Dalnoki Jenő kiválóan ötvözte a fiatalabb és idősebb játékosokat. Én pedig szerencsés voltam, mert jellemző volt rám, hogy döntő gólokat rúgtam, nemcsak a Fradiban, később a belga FC Bruges-ben és az osztrák Austria Wienben is.

– Hogy tetszik Önnek a mostani Fradi?
– Sokkal jobban tetszene, ha több magyar fiatalt látnék benne szaladgálni, de évek óta nem ez jellemzi a csapatot. Sok a külföldi, a légiós, viszont nekik köszönhetően nemzetközi porondon kezd számottevő együttesé válni a Ferencváros.

– Vannak kedvenc játékosai a mostaniak közül?
– A légiósok közül a norvég Kristoffer Zachariassen a kedvencem, régebben pedig a brazil Somália, de mint mondtam elsősorban a magyar játékosainknak szurkolok. Vécsei Bálintban sokkal többet látok, mint amit eddig kihozott magából, s szeretem Pászka Lóránd játékát is.

– Mit vár a csütörtöki FTC – Crvena zvezda UEL-találkozótól?
– Ha a meghatározó légiósaink a maximumát nyújtják tudásuknak, akkor meglesz a győzelem. Verhető ez a Zvezda, s továbbjuthatunk, elérhető a kupatavasz.

– 1979-ben hagyta el Magyarországot, Belgiumba disszidált, majd Ausztriában focizott és élt. Hazaköltözött azóta?
– Remek időszakot töltöttem Bruges-ben és Bécsben is, csodálatos csapattársaim voltak Ceulemanstól Prohaskáig. Két éve költöztünk vissza Magyarországra. Kanadai feleségemmel idehaza ismerkedtem még meg, majd Vancouverben mondtuk ki annak idején az igent, 47 éve élünk együtt boldogságban.

Fradi.hu