Pólósaink a második helyen zárták a belgrádi felkészülési tornát – a hétvégén már rajtol a bajnokság!

Férfi vízilabda, Vlaho Orlic emléktorna, Belgrád

B-csoport

Ferencváros 11-10 Szolnoki Dózsa (beszámoló: Fradi.hu)
Negyedek: 2-5, 3-2, 1-0, 5-3
Gólok: Argiropulosz 3, Varga D. 3, Vigvári 3, Jansik 1, Merkulov 1

Varga Zsolt

Annak örülök most, hogy 6-2-ről meg tudtuk fordítani és meg is tudtuk nyerni a mérkőzést. Négy nap közös munka és az utazás után meglepő is lett volna, ha szép a játékképünk. Sok hibánk volt, de voltak jó momentumok is, elkezdtünk játszani és ez jó, mert látjuk, miben kell még javulnunk.

Ferencváros 20-12 Novi Belgrádi Farkasok (beszámoló: Fradi.hu)
Negyedek: 5-4, 4-3, 5-3, 6-2
Gólok: Argiropulosz 5, Varga D. 4, Fekete 3, Merkulov 2, Damonte 1, Nagy 1, Pohl 1, Vadovics 1, Varga B. 1, Vigvári 1

Varga Zsolt

A játék képe nagyon nem jó. Teljesen szezon eleji, kifejezetten rosszul játszottunk az elődöntőben is. Pozitívum, hogy kétszer nyertünk ma, hátrányból is meg tudtuk fordítani a meccset, ezt a csapatot öt-hat gólon kellett volna tudnunk tartani. De rangadót csináltunk belőle, nehezebb a sok kapott gólt túllőni. Bízom benne, hogy napról napra, meccsről meccsre jobbak leszünk. Kemény mérkőzésre számítok a Novi Beográd ellen, sokat erősödtek tavaly óta, fontos értékmérője lesz a jelenlegi állapotunknak.

Döntő

Novi Belgrád 16-11 Ferencváros (beszámoló: Fradi.hu)
Negyedek: 3-3, 6-1, 4-4, 3-3
Gólok: Damonte 3, Vigvári 3, Varga D. 2, Fekete 2, Argiropulosz 1

Varga Zsolt

Nem játszottunk jól az egész torna során, talán a döntő első negyede közelített ahhoz a játékhoz, amit szeretnék látni. Alig egy hetet készültünk együtt, bár azt gondolom, a Novi Beográd sem tudott sokkal többet együtt dolgozni, tehát ez csak részben felmentés. Most kaptunk egy remek visszajelzést arról, miben kell fejlődnünk, a hétvége alapján azt mondanám, mindenben. Különböző állapotban vannak a játékosok, újra kell installálnunk a játékunkat erre az új keretre, ezen fogunk dolgozni.

További eredmények: VLV