A Fradi mestere szerint a holnapi ellenfelünk harcos, jó csapat.

– Minden játékos egészségesen tért vissza a válogatottaktól?
– Sajnos nem. Adnan Kovacevic kezdett Bosznia Románia elleni mérkőzésén, ám sajnos a 25. percben lecserélték kisebb sérülés miatt. Lehetséges, hogy néhány hétig nélkülöznünk kell őt, ezért gondoskodnunk kell a pótlásáról. Eldar Civicet szintén cserélni kellett a románok elleni NL-meccsen. A magyar válogatott játékosok és Kristoffer Zachariassen nem kapott lehetőséget a Nemzetek Ligájában, Aissa Laidouni viszont játszott két jó mérkőzést, az egyiket Brazília ellen, Ryan Mmaee egy meccsen lépett pályára. Ezek különböző intenzitású mérkőzések voltak, azonban miután a válogatottjaink visszatértek hozzánk, több tréningen is részt vettek, voltak, akik pályára léptek a keddi, Soroksár elleni felkészülési mérkőzésünkön is. Meglátjuk, szombaton ki milyen állapotban lesz, az alapján döntünk majd arról is, hogy kikre számítunk a hétvégi bajnokin.

– Mi a véleménye arról, hogy 12 FTC-játékos utazott el a különböző válogatottakhoz?
– Az egyik oldalról jó, hogy ennyi válogatott futballistánk van, sőt, három játékosunk akár a világbajnokságon is játszhat, ez jó reklám a klubnak. Ott van ugyanakkor az érem másik oldala is: ezek a labdarúgók eltérő fizikai és mentális állapotban tértek vissza hozzánk, ráadásul csak pár napunk volt arra, hogy felkészítsük őket a ránk váró feladatokra.

– Mi történt a bajnoki szünetben? 
– Négy nap pihenőt kaptak azok a játékosok, akik itthon maradtak, utána edzettünk, kedden pedig játszottunk egy edzőmérkőzést a Soroksár ellen. Ott főként a sérülésen átesett játékosok kaptak lehetőséget, illetve azok, akik az utóbbi időben kevesebbet játszottak. Az a találkozó hasznos volt a felkészülésünk szempontjából.

– Vasárnap számunkra is folytatódik az OTP Bank Liga – milyen mérkőzésre számít a Kecskemét ellen?
– A Kecskemét a liga egyik újonca, így ellene még nincs éles tapasztalatunk. Harcos, jó csapatnak tartom a Kecskemétet, amely ezúttal otthon fogad minket, meglátjuk, milyen mérkőzés lesz.

(fradi.hu)