Endi a válogatott szereplés mellett a Soroksár elleni edzőmeccsről is beszélt.

Ki ne tudná, hogy a magyar férfi labdarúgó-válogatott elképesztő bravúrok sorozatát bemutatva, Németországot és Angliát is megelőzve, Olaszország mögött másodikként végzett az előzetesen „halálcsoportként” emlegetett négyesben, így bent maradt a Nemzetek Ligája A-divíziójában. A sikerből a nemzeti csapat ferencvárosi tagjai is kivették a részüket, név szerint Dibusz Dénes, Vécsei Bálint, valamint Botka Endre. Utóbbi már a Fradi az NB II-es Soroksár ellen 4-1-re megnyert keddi felkészülési mérkőzése után mesélt a Puskás Arénában megélt élményeiről, de a vasárnapi, Kecskemét elleni soron következő bajnoki is szóba került.

Hihetetlen volt az egész – kezdte Botka Endre, felidézve az olaszok elleni utolsó NL-találkozónkat, ahol közel 70.000 szurkoló buzdította a mieinket. – Ennyi fanatikus drukker előtt pályára lépni leírhatatlan élmény volt. Úgy érzem, hogy a csapat és a szurkolótábor nagyon egymásra talált az utóbbi időben, mondjuk ki, hogy futball-láz van Magyarországon! Bízom benne, hogy jó példaként szolgálunk most a fiatalabb labdarúgóknak, hogy igenis csinálják a dolgukat, mert el lehet jutni erre a szintre.

Válogatott védőnk a nemzeti csapattól 86 fellépés után visszavonuló csapatkapitányról, Szalai Ádámról is beszélt, akit elmondása szerint nehéz feladat lesz pótolni.

Engem nagyon meglepett, hogy bejelentette a visszavonulását. Hihetetlenül erős karakter volt a csapatban. Ádám volt az, aki egyben tartotta ez egész brigádot, nagyon fog hiányozni a jövőben.

A válogatott után a szó a klubfutballra terelődött, hiszen a Fradira nagy feladatok várnak a következő hetekben, először is most vasárnap az újonc Kecskemét elleni idegenbeli bajnoki.

A Soroksár elleni felkészülési mérkőzés nagyon jól jött, kellett a lábakba egy kis futás, mivel a válogatottnál ezúttal nem kaptuk meg a meccsterhelést. Az eredménynek is örülök persze, de inkább az a fő, hogy picit visszarázódtunk a nemzeti csapat körüli felfokozott hangulatból a klubéletbe. Ez nagyon fontos, hiszen a Fradival is komoly célokat tűztünk ki magunk elé, szóval várjuk már a Kecskemét elleni bajnokit.

Fradi.hu