Korábbi hátvédünket Torgyán József korábbi kijelentéséről kérdezték.

– Emlékszik, amikor Torgyán József, a Ferencváros akkori társadalmi elnöke valamikor 2000 táján kiadta a jelszót: „Mátyust középcsatárnak!” Mit gondolt erről akkoriban?
– Hogyne, hiszen ez a „felhívás” még a sportnapilap címlapján is megjelent! Ennek a félig-meddig viccesnek tűnő kijelentésnek valóságalapja is van, hiszen számos csapatomnál előfordult, hogy amikor vesztésre álltunk, felvezényeltek középcsatárnak. Sokan nem tudják, de a pályafutásomat támadóként kezdtem, tehát nem volt idegen számomra ez a poszt, sőt az öregfiúk-bajnokságban is rendszeresen középcsatárként szerepelek.

– Vajon megéri-e egyszer Budafokon, amit korábbi állomáshelyén, Pápán már igen? Azaz: tétmeccsen ismét legyőzi a Ferencvárost!
– A Ferencváros ellen többször szerepeltem Pápán, Nyíregyházán és Szombathelyen is, és lehet, hogy sokaknak nem tűnt föl, de sosem szenvedtünk vereséget! Ha a közeljövőben mondjuk, egy Magyar Kupa-mérkőzésen újra találkozunk, a veretlenséget nem tudom garantálni, de azt igen, hogy alaposan megszorongatjuk a zöld-fehéreket…

SportPlusz