Ennek kapcsán pályázatot is hirdettek, a legjobb családi történet beküldője a csapattal utazhat majd Törökországba az Európa Liga csoportkör zárómeccsére.

Galéria: NSO

Megjelent a Fradi mesekönyv! – a Provident családi pályázatának nyertese együtt utazhat csapatunkkal a trabzoni UEFA Európa Liga csoportmeccsre.

A Fradi mesekönyv megjelenésével egy időben a nagyszülő-unoka köteléket középpontba helyező családi pályázatot ír ki a Provident Pénzügyi Zrt. az FTC-vel együttműködve. A pályázatra a Fradista leszek! című mesekönyv történetéhez hasonlóan olyan felemelő, kedves focis sztorikat várnak, amelyek a Fradiról és a nagyszülő-unoka kapcsolatról szólnak. A fődíjat elnyerő család négy tagja egy fantasztikus utazáson kísérheti el a Ferencváros férfi labdarúgó csapatát a törökországi Trabzonban rendezett Európa Liga-mérkőzésre.

A Fradista leszek! című mesekönyv egy kisgyermek tapasztalatain keresztül vezeti be az olvasókat a labdarúgás és a Fradi világába. A mese főhőse egy Gergő nevű kisfiú, aki nagypapájának köszönhetően szereti meg a futballt és a Fradit. A könyv ötletgazdája, a Ferencvárosi Torna Club és támogatója a Provident Pénzügyi Zrt. azt is szerették volna bemutatni a mesén keresztül, hogy milyen fontos a gyerekek bevonása a sport szeretetébe és a szurkolói közösségbe.

A meséhez hasonlóan a nagyszülő-unoka köteléket helyezi középpontba az a családi pályázat is, amelyet 2022. szeptember 23-án, pénteken hirdetett meg közös sajtótájékoztatóján a Provident Pénzügyi Zrt. és a Ferencvárosi Torna Club, ahol a könyv bemutatójára is sor került. A „Hogyan lettem Fradista” Neked mi a történeted? pályázatra olyan felemelő és kedves focitörténeteket várnak, amelyek ezt a megismételhetetlen családi köteléket mutatják be. A legmegkapóbb történetek beküldőit értékes nyeremények várják, a fődíjat elnyerő család négy tagja pedig egy fantasztikus utazáson kísérheti el a Ferencváros férfi labdarúgó csapatát a törökországi Trabzonban rendezett Európa Liga-mérkőzésre 2022. november 3-án.

Az egyik legkülönlegesebb családi kötelék a nagyszülő-unoka kapcsolat. A pályázattal ezt a kapcsolatot ünnepeljük, esélyt adva egy különleges közös élményre. A Provident legfontosabb feladata éppen az a mindennapokban, hogy esélyt teremtsen a családok, idősek, fiatalok számára céljaik eléréséhez, a szabályozott hitelezés lehetőségein keresztül – mondta el Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója. – Bízunk benne, hogy minél több kedves történet érkezik, amik megmutatják, hogy a családok hogyan vonják be a nagyszülőket a gyerekek életébe, a sport szeretetén keresztül.

A Fradi több mint egy sportklub, ezt mi nem csak valljuk, hanem e szerint is tesszük a dolgunkat – állapította meg Kubatov Gábor, az FTC elnöke. – Sokan, sokszor felteszik azt a kérdést: belőled hogyan lett Fradi drukker? A válasz rendszerint az: mert édesapám kivitt egy mérkőzésre. Ő pedig azért lett az FTC szurkolója, mert ő is az édesapjával tartott az Üllői útra. Apáról fiúra száll ennek a nagyszerű klubnak a szeretete. Ahogy ezt most a gyermekeknek és szülőknek szánt Fradi mesekönyvben is papírra vetettük, kevesebb szöveggel és sok-sok színes, érdekes rajzzal. Ez a könyv egy olyan kisfiú története, akivel a családja szeretteti meg a Ferencvárost. Az FTC-MVM Sportközpontot is azért alakítottuk családbaráttá, hogy amíg a gyermekek sportolnak, addig a szülők és nagyszülők hasznosan tudják tölteni az idejüket. A felmérések szerint a kísérők naponta 5-6 órát töltenek el azzal, hogy a kis sportolókat elhozzák edzeni a Fradiba. A mi felelősségünk tehát nem csak a gyermekek nevelésében van, hanem abban is, hogyan szolgáljuk ki a nagyszülőket, szülőket, esetleg a testvéreket.

A pályázat keretében október 10-ig várjuk a nagyszülő és az unoka Fradival kapcsolatos legkedvesebb közös történetét, valamint a nagyszülő és az unoka közös fotóját, amely felidézi ezt a szép emléket. A beküldött pályázatokat egy háromfős zsűri bírálja el, melynek tagjai Kubatov Gábor, Szirmák Botond és Molnár Mátyás sportriporter. A Ferencváros és a Provident Pénzügyi Zrt. a legmegkapóbb történeteket nemcsak díjjazza, hanem meg is osztja közösségi felületein. A részletes pályázati kiírás és játékszabályzat a blog.provident.hu/hogyan-lettem-fradista oldalon olvasható.

A család Magyarországon és a világon mindenhol a legfontosabb. A könyv története is ezt mutatja meg, ahogy a Fradi-drukker nagypapa segítségével Gergő ízig-vérig fradista lesz. A Fradi jóval több mint egy klub, ezt erősíti, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében szervezett eseményekkel ők maguk is igyekeznek minél több embert megszólítani, bevonni. Kevesen tudják, hogy mi 12 éve dolgozunk együtt. Első két szponzorunk egyike a Provident volt, és akkor álltak mellénk, amikor még kevesen gondolták, hogy a Fradiból egy valóban profin működő klub lesz. A Provident viszont már akkor is hitt bennünk. A 12 év során minden évben csináltunk valamit közösen, akár egy parkoló leaszfaltozásáról legyen is szó” – mondta Kubatov Gábor. A klubelnök tréfásan megjegyezte, hogy egy Barcelona nevű klub előbb lecsapott a „több mint egy klub” szlogenre, de a Fradi is büszkén hirdeti magáról, hogy nem csupán egy sportegyesület, hanem sokkal több annál. „A Fradiba sem csak edzeni és versenyezni járnak le a gyerekek, nem csak azt tanulják meg a hétköznapokon és az ünnepeken. A sportnak nem csak az a dolga, hogy profi sportolókat neveljen, hanem az is, hogy jó embereket neveljen. Hogy tanuljanak meg küzdeni egymásért, hogy segítsék a gyengét. Higgyenek az elvégzett munkában, tudjanak alkalmazkodni. Ha ezt meg tudjuk tanítani, és nem lesznek profi sportolók, akkor lehetnek nagyszerű mérnökök, orvosok, tanárok.” Kubatov Gábor elmondta, ő is családi vonalon lett Fradista, édesapja vitte először edzésre a klubhoz és mérkőzésre, és az ő unokája is születése első napján megkapta a Fradi-klubkártyát. „A sajtótájékoztató helye is azért lett Népligeti edzőközpont, hogy a résztvevők láthassák a gyerekeket edzésre hozó szülők áldozatvállalását. Most pedig arra várunk, hogy a gyerekek megtanuljanak álmodni. Ha az álomból akarat lesz, az pedig el fogja hozni a sikert a focipályán, a kézilabda-pályán, vagy éppen a birkózócsarnokban.

A 72 oldalas különleges minőségű mesekönyv bolti ára 3.899 forint, szerzői Czégány Pál és Volly György, az illusztrációkat Petényi Tibor Z. készítette. Minden könyvben található egy, a főhős kisfiút, Gergőt ábrázoló hűtőmágnes is. A kiadvány értékesítése a Fradi Shopban és a Fradi webshopban indul szeptember 23-án, pénteken, majd 26-án hétfőtől már a Libri és Líra országos bolthálózatokban és online felületeiken is megvásárolható a kiadvány.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 2022. szeptember 29. és október 2. között rendezi meg a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált a Millenárison. A Ferencvárosi Torna Club kiadványai a Nemzeti Táncszínházzal szemben lévő pavilonnál lesznek megtekinthetők a Millenáris Parkban. Október 2-án, vasárnap 11.00-11.45 között az FTC pavilonnál mesekönyv-bemutatót lesz a Fradi-sas és Fradi játékos(ok) részvételével. A rendezvényre a belépés ingyenes!

A könyv eladásából származó bevételek teljes egészében a klub által létre hozott Albert Flórián Alapítványhoz fognak kerülni.

Blikk, Fradi.hu, Index, Origo