Úgy tűnik, hogy mégis lehet – női labdarúgóink sikere eljutott a Dózsa-legendák fülébe is.

Nagy László elismerte, nem igazán követi a női futballt, de ez az eredmény elfogadatlan bárkitől is, akinek a mezén, a szíve felett ott van a klub címere.

Meglepő és megalázó ez az eredmény – fakadt ki Nagy László, az Újpesti Dózsa olimpiai bajnok labdarúgója. – Vízilabdában meg kézilabdában szoktunk látni ilyen eredményeket. Ott sem szép, de fociban nagyon csúnya. Én megértem, hogy a Fradi jó, mi meg gyengék vagyunk, de tíz gól fölé akkor sem lett volna szabad menni. Még ha az emberek többségét nem is érdekli a női foci, az eredmény akkor is rossz fényt vet a klubra. Egy Fradi-Újpest minden szintem presztízscsata, még sakkban is az lenne. Szóval, bárkitől kikapunk tizenhat góllal, az egészen más.

Ugyanígy vélekedik a 70-es évek Újpestjének másik meghatározó játékosa, Tóth András is.

Emlékszem, gyerekként játszottam az Újpesti Pamutban, s tizenöt gólos vezetésünk után lefújták a meccse, mert komolytalan volt a játék – mondta Tóth. – Itt is azt kellett volna, csodálom, hogy engedték tovább. Biztos akadtak gondjai az edzőnek, de ennek így nincs értelme. Szomorú, hogy idáig jutott szeretett klubunk. Az Újpest nevét nem lehet, nem szabad így lejáratni.

Blikk