10 kilométeren és 4×1500 méteres mix váltóban bizonyult a legjobbnak clubunk fiatal úszója. Gratulálunk!

Szeptember 16. és 18. között a Seychelle-szigeteken rendezték a FINA Nyíltvízi Junior Világbajnokságot Mahé városában. Szeptember 17-én, szombaton Fábián Bettináért szoríthattunk. 17 éves úszónk elképesztően szoros küzdelemben 2.03.11.40-s idővel csapott a célba a 10 km-s távon, és ezzel kettő másodperccel megelőzve a spanyol Candela Sanchez Lorát és megnyerte a távot.

Betti a verseny során rendkívül jól helyezkedett, végig lábvizen tartózkodott. A megfelelő pillanatban, 400 méterrel a cél előtt robbantott és élre állt, hatalmas hajrával leiskolázott mindenkit. Betti nagyon boldog volt, az elhíresült mondatot idézném: “Sírni csak a győztesnek szabad.” Örömkönnyeket ejtett! Mindent kiadott magából! A körülmények adottak voltak ahhoz, hogy a lehető legjobbat ki tudja hozni magából – mondta Fábián Bettina edzője, Kutasi Gergely.

Vasárnap a 4×1500-as mixváltó tagjaként is vb-címet nyert. A Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Arshak Hambardzumyan, Bethlehem Dávid összetételű magyar staféta 1:11.20.10-es idővel ért célba, 1:33.20 perces előnnyel megelőzte a második helyezett németeket. Harmadikként az olaszok végeztek.

A verseny után Kutasi Gergely, Fabian Bettina edzője nyilatkozott a FradiMédiának.

Váltóban mind a négy versenyző nagyot úszott, kivétel nélkül kihozták a maximumot a versenyből. A váltóarany reális cél volt, hiszen négy top versenyzőnk úszott a váltóban. Betti nagyon boldog volt a beérkezés után, hiszen immár kétszeres világbajnokként utazhat haza és pozitív élményekkel zárta ezt a hosszú szezont.

Fradi.hu