De a helyén is kell kezelni – Botka Endrét és Hajnal Tamást kérdezték a monacói meccs után.

Nagyon örülünk neki, hogy ilyen fantasztikus rajtot tudtunk venni két nagyon erős csapat legyőzésével, de még van négy mérkőzés, további tizenkét pontot lehet szerezni” – fogalmazott Hajnal Tamás. – Ha csak hat pontnál maradnánk, az nem biztos, hogy elég lenne a továbbjutáshoz, szóval ezt a helyén kell kezelni. Fontos, hogy megéljük a sikert és önbizalmat tankoljunk belőle, hogy a sikerre való éhségünk tovább növekedjen és még többet akarjunk elérni, de még pontokra lesz szükségünk, hogy a csoportból tovább tudjunk jutni” – tette hozzá a zöld-fehérek sportigazgatója, aki elmondta, hogy Sztanyiszlav Csercseszov például ugyanúgy készül a vasárnapi, Bicske elleni Magyar Kupa-mérkőzésre, mint az AS Monaco elleni találkozóra, de szót ejtett arról is, hogy a keret kellően széles és minőségi ahhoz, hogy a vezetőedző rotálni tudja csapatát. Hajnal a SportRádiónak még az előttük álló erőltetett menetről is beszélt, hiszen a válogatott szünet után, de még a katari világbajnokság előtt a hazai küzdelmek mellett az El csoportköre is befejeződik, azaz rövid idő alatt négy nemzetközi találkozó is vár az FTC-re.

Kivonat: NSO

– A Monaco otthonában megmutatták, valójában milyen egy önbizalomtól duzzadó együttes. Mekkora siker a mostani?
– Emlékezetes győzelmet arattunk – válaszolta a Nemzeti Sportnak Botka Endre, a Ferencváros 28 esztendős védője. – Noha támadójátékban kevesebbet mutattunk, mint előzőleg a Trabzonspor ellen, számítottunk rá, hogy így történik, elvégre a Monacónak jobb képességű futballistái vannak.

– Már az első félidőben is szerezhettek volna gólt. Nem voltak türelmetlenek?
– Ahogyan mondani szokták, kivártuk az esélyt. A hazaiaknak a fordulás után volt egy nagy helyzetük, ott hibáztunk, de hiba nélkül nincs gól vagy helyzet. Ezen kívül nem éreztem veszélyesnek őket, megfelelően hatástalanítottuk a támadóikat.

– Honnan az angyali nyugalom? Kétszer mellel tette haza a labdát Dibusz Dénesnek, miközben a támadók ott lihegtek a nyakán.
– Az egész csapaton érezhető a magabiztosság, talán ezért merem én is elővenni az ilyen mozdulatokat. A többieken is érzem, hogy hisznek magukban, nincs mitől félni. Kisegítjük egymást, ha valaki elveszíti a labdát, ott a másik, aki visszaszerzi.

– A Monaco vagy a Trabzonspor a jobb csapat?
– Játékban jobbak voltak a törökök, de a Monaco első négy játékosa gyorsabb.

– A hat ponttal nehéz kiesni és a csoport negyedik helyén végezni…
– Ha jól emlékszem, egy éve a Legia Warszawa is két győzelemmel kezdett a csoportjában, mégis kiesett. Nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy elhisszük, már rendben vagyunk és hátradőlhetünk. Miért ne nyerjünk meg újabb és újabb mérkőzéseket? Igenis szeretnénk még több pontot szerezni! Ebben a csapatban még ennél is több van.