Magyar Kupa ellenfelünknél a sors kárpótlásának tartják, hogy a zárt kapus meccs után ismét találkozunk – a korábban Fradi-sálat égető Bori Gábor is bízott abban, hogy még egyszer pályára léphet ellenünk.

Férfi labdarúgás, Magyar Kupa, a legjobb 32 közé jutásért
Vasárnap, Bicske, 16.00: Bicskei TC (NBIII) – Ferencváros
Jegy: 3000 Ft – megvásárolható online vagy az Üllői úti stadion jegypénztárában – bővebb információk: 2060

Mivel a harmad-, vagy alacsonyabb osztályú csapatoknál az a szokás, hogy a második forduló után mindenki a Ferencváros után sóvárogva nézi a sorsolást, nem véletlen, hogy Bicskén úgy érzik, nekik adta ki a három cseresznyét a gép. A Fejér megyei kiscsapatnál nagy az öröm, annál is inkább, mert nemcsak a városban nagyon népszerű a Fradi, de még a játékoskeretben is több ferencvárosi kötődésű futballistát találunk.

Természetesen boldogok vagyunk, hogy az ország legnépszerűbb csapatát fogadhatjuk Bicskén, és egy kicsit úgy érezzük, a sors kárpótol minket a 2020-as, a pandémia miatt sajnos zárt kapus Fradi-meccsért” – idézte fel a két éve a harmadik fordulóban lejátszott, 5-0-s FTC-sikerrel zárult meccset Komjáthy Péter technikai vezető.

Fradi-lázban ég a város

Bicskén mindig is roppant erős volt a Fradi-szimpátia, rengetegen szurkolnak a zöld-fehéreknek, így természetes, hogy mindenki nagyon várja a mérkőzést. És nem is csak a szurkolókról van szó, hiszen a keretünkben több ferencvárosi nevelés, illetve egykori Fradi-játékosok fiai is szerepelnek. A kiváló kapus, Szűcs Lajos fia védheti például a kapunkat, ha rendbe jön a kisebb sérülése addigra, a kapusedzőnk pedig az egykori ferencvárosi kapus, Józsa Miklós, de a mi csapatunkat erősíti az egykori kiváló középpályás, Kincses Sándor fia, Márk is” – mondta Komjáthy.

Bicskén szeretnék megadni a módját az illusztris vendég fogadásának, annál is inkább, mert ma már tudjuk, hogy az M4 Sport csatorna élő közvetítést tervez a mérkőzésről. A bicskei stadion nem nagy, de ahogy a technikai vezető elmondta, jó forrásokból gazdálkodik a klub, és folyamatosan fejlesztik az infrastruktúrát. 2018-ban fejeződött be a rekonstrukció első üteme, 2020-ban pedig be is fedték az egyik oldallelátót. Komjáthy abban reménykedik, hogy telt ház, 2500 néző előtt játszhatják a Fradi elleni meccset.

Csinosítjuk a sporttelepet, készülünk rá, hogy jó vendéglátók legyünk. A vendégszektornak egyébként is van építve saját mosdója, de mobilvécéket is kihelyezünk, és lesz büfé is” – mondta a klubigazgató, aki kitért a borsos jegyárakra is. A vendégszurkolók egységesen – Fradi kártyával! – 3000, míg a hazai szurkolók ülőhelyre 4000, állóhelyre 2000 forintért válthatnak belépőt.

Relatív, hogy mi számít soknak, de azt azért tudni kell, hogy a szokottnál magasabb jegyárak nem azt a célt szolgálják, hogy a klubkasszát tömjük belőle. Egy ilyen esemény megrendezésének rengeteg költsége van, ezeket nem tudjuk csak a saját forrásainkból fizetni, és a beérkezett jegyigénylések számából arra következtetünk, hogy a szurkolóink is megértették ezt. Abban bízom, hogy nézőcsúcsot döntünk a bicskei létesítményben.

És mi lesz a pályán?

A Ferencváros látogatása futballünnep Bicskén, ez tiszta sor, de mégis csak egy futballmeccsről beszélünk, ráadásul egy olyan párharcról, ahol egy meccsen dől el a továbbjutás. A bicskeiek persze szeretnék meghajtani a bajnoki- és Magyar Kupa-címvédő ellenfelet, de nem kezdték igazán jól a szezont az NBIII Nyugati-csoportjában: hét forduló után egy győzelemmel, összesen hét szerzett ponttal áll a csapat.

Nem tartozunk a feljutásért küzdő csapatok közé, aminek az az oka, hogy a klub forrásait nem feltétlenül a csapatra költjük. Úgy gondoljuk, egy-egy NBIII-as szezon jó eredménye elenyésző ahhoz képest, ha valami maradandó tudunk adni a közösségnek. A klub építi a város hamarosan átadásra kerülő kulturális központját, megvannak a forrásaink egy sportcsarnok építéséhez, sőt testvérvárosunkban, Tusnádfürdőn is mi építjük az edzőközpontot” – mondta büszkén a klubigazgató.

Nem mondunk le a minél jobb szereplés lehetőségéről, de nem is vagyunk hajlandóak túlvállalni magunkat azért, hogy legyen egy kifutott szezonunk. Az utóbbi években a 10-12. hely körül zártunk, bár egy egészen kimagasló szezonban, tavaly egészen a hatodik helyig jutottunk. Ahogy nézem, a Fradiban is megmaradt jó néhány játékos a két évvel ezelőtti meccsről, nálunk pedig nem kevesebb, mint hét futballista szerepelhet újra a zöld-fehérek ellen. Megpróbáljuk megnehezíteni a Ferencváros dolgát, de abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy már önmagában a meccs is egy futballünnep lesz Bicskén” – zárta a gondolatait Komjáthy.

A Bicskei TC 38 esztendős, egyszeres válogatott labdarúgója, Bori Gábor bízott benne, hogy még egyszer, utoljára pályára léphet a Ferencváros ellen, ám jobban örült volna, ha csapata megy még egy kört a Magyar Kupában, és csak a legjobb harminckettő között találkozik a sorozat címvédőjével.

Természetesen örültem, amikor megtudtam, az ország legnépszerűbb csapata lesz az ellenfelünk a Magyar Kupában, de talán jobb forgatókönyv lett volna, ha kapunk egy verhető ellenfelet, és csak utána jön a Fradi” – mondta Bori Gábor. „Talán mondanom sem kell, közülünk kevesen futballoztak a Ferencváros ellen, kevesen játszottak tévés meccsen, és bár nekem mindkettőben többször is volt részem, mindenképpen nagy élmény lesz a vasárnapi találkozó. Amióta kiderült, hogy a Ferencvárost fogadjuk, az egész város készül: megnövelték a pályánk befogadóképességét, kifestették az öltözőket, a sorsolás pillanatától ezt a meccset várja mindenki. Egy héttel ezelőtt a ZTE második csapatát fogadtuk a bajnokságban, ott volt bennünk, hogy otthon kellene tartani a pontokat, nyertünk is öt egyre, de már ott volt a fejekben, hamarosan jön a Fradi. Lassan harminckilenc éves leszek, nekem ez lehet az utolsó tévés mérkőzésem, és tisztában vagyok vele: a jelenlegi Ferencvárost még megszorítani sem egyszerű feladat.

Bori Gábor az MTK Budapest játékosaként több mint húsz esztendővel ezelőtt, 2002. április 6-án, az Újpest ellen 2–0-ra elvesztett bajnokin mutatkozott be az NB I-ben, az első osztályban később volt az Újpest, a Kecskemét, a Paks, a DVTK, a Vasas és a Gyirmót labdarúgója is, több mint kétszázszor lépett pályára az élvonalban, nem szorul magyarázatra, hogy rengeteg élménye van a Ferencváros elleni ütközetekről.

Kétezernégy tavaszán a kispadon ültem azon a bajnokin, amely arról volt emlékezetes, hogy Szűcs Lajos előbb megdöntötte a pécsi Bodnár László kapott gól nélküli rekordját, majd Pisont István lövésénél hibázott, és azzal a találattal nyertünk egy nullára” – folytatta Bori Gábor. „Néhány hónappal később már pályára léptem a Fradi ellen, a kettő egyre elveszített meccset végigjátszottam, de leginkább az maradt meg bennem, hogy a csapattársamnak, Halmai Gábornak elszakadt a keresztszalagja. Még abban az idényben történt, hogy kitűnő hangulatú találkozón három egyre legyőztük a zöld-fehéreket. A szünetben, nulla nullánál állított be Garami Józsi bácsi, és bár hátrányba kerültünk, kétszer is betaláltam, a végén pedig Pollák Zoltán is szerzett egy gólt: életem egyik legnagyobb futballélménye volt az az örökrangadó! A Ferencváros meccsein mindig sok szurkoló van, a hangulat pazar, és abban az időben a sok fiatalt bevető MTK is meghatározó csapatnak számított… Ami a jelenlegi Fradit illeti, nagyon kiemelkedik a magyar mezőnyből, az pedig jó a futballunknak, hogy a nemzetközi porondon is méltón képviseli az országot. Tele van minőségi légióssal, nagyon örülnék, ha az Európa Ligában megélné a tavaszt! Nyilván jó volna, ha több magyar játékos lenne a keretében, de Dibusz Dénes vagy Botka Endre nagyszerűen helytáll, és úgy tűnik, a csapat így tud sikeres lenni a nemzetközi kupában.

Magyar Kupa, NSO