Ellenben a Ferencvárossal – a Fradi mestere a tegnapi meccset értékelte.

Már játszottam a Monaco ellen másik csapatommal, tudtam, milyen időjárásra számíthatunk. Kielemeztük az ellenfelet. A felkészülés nem volt nehéz, de persze nem tudhattuk, hogy mennyire, miképp válik majd be. Természetesen a Monacót tartották a csoport favoritjának. Mindennel számolnunk kellett, még a cseréket is előre elterveztük. Minden működött, de ez némi szerencse nélkül nem lett volna elég. Gratulálok a srácoknak, megfeleltek a követelményeknek. Az ellenfél hagyott minket picit focizni, mi viszont nem hagytuk őket. De volt egy még fontosabb tényező is! Fontos volt, hogy ne hagyjuk a saját játékukat játszani, mert nincs sok szurkolója a Monacónak. Amikor mi a Trabzon ellen játszottunk, a szurkolók voltak a tizenkettedik játékosaink, ilyen a Monacónak nincs, így sokkal nehezebb megfordítaniuk egy rosszul alakuló meccset.

Szereztünk hat pontot, de még tizenkettőt lehet a csoportban. Egy fél lépést tettünk, de minden megy tovább a maga útján. Végre most nyáron volt edzőtáborunk. Nem olyan jó, mint szerettük volna, de volt. Jöttek olyan játékosok, akik a különbséget jelenthetik, mint Traoré. Stabilizáltuk a keretet, még nincs meg az alap, de a kezdet igen. Sok meccsünk van, már mindenkit bevetettünk. Picit félrefordítottak [a sajtótájékoztatón]: azt mondtam, hogy a siker minden csapat számára a trófea, így bármely csapat is játszik a budapesti EL-döntőn, sikeres lesz. Meccsről-meccsre haladunk. Persze, fejben tartjuk, hogy nálunk lesz a döntő. Bármi is lesz, én kint leszek a meccset. Ha úgy alakul, hogy nem nézőként, az csak jobb!

Golovinnal a meccs előtt és után is beszéltünk. Nosztalgiáztunk, rég nem láttam Szását. Megkérdeztem, mi újság otthon, mert bár a foci az foci, a magánélet is fontos. A meccsen okozott bőven gondot. Szinte minden éles dolog tőle érkezett. Nem szerzett gólt, de az ő oldala volt az élesebb. Nem véletlen, hogy a másik szélt cserélte le a szünetben a monacói edző. Segített, hogy közelről ismerjük Szását, így könnyebben felkészülhettünk rá. Örülök, hogy egészséges és folyamatosan játszik. Annak még inkább, hogy nem győzött le minket.

Sztanyiszlav Csercseszov