Bemutatták a nagy Fradi-lemezt.

Megadta a módját a Ferencváros. Miközben a csapat a csütörtöki, Monaco elleni idegenbeli Európa Liga-csoportmérkőzésre készül, a klub elöljárói kedden az impozáns MVM Dome Platinum Lounge-termében mutatták be A nagy Fradi-lemez: a zene ereje című albumot. Az elkészült lemez producere és megálmodója a közismerten Fradi-szurkoló Lotfi Begi, kiadója pedig a Warner Music világcég kizárólagos hazai partnere, a Magneoton Music Group. Az album különlegessége, hogy a dalok többségét a Fradi ihlette, valamint ezen lesz először hallható Rúzsa Magdi új slágere is. A keddi eseményen az énekesnő mellett ott volt többek között Dér Heni, a Hősök, Dr. BRS, Náksi Attila, Kozsó, Sipos Péter és Hevesi Tamás is.

Történelmi pillanat a Fradi életében a lemez megjelenése” – mondta a sajtóeseményen Volly György, a zöld-fehér klub kommunikációs igazgatója.

Mi mindig és mindenben elsők akarunk lenni, amikor lemezt adunk ki, akkor is ez a cél vezérel bennünket, mert nekünk ez a klub a mindenünk, az életünk, amit tudunk, azt megtesszük azért, hogy a Fradi a legjobb és a legnépszerűbb legyen, és az maradjon” – nyilatkozta Kubatov Gábor, az FTC elnöke. – „Kétévente végeztetünk egy vidéki kutató céggel egy-egy felmérést arról, hol tart a Ferencváros, mennyien és mennyire kedvelik. Ezért tudjuk pontosan, hogy 2,1 millió szurkoló figyel ránk nap mint nap, és érdeklődik a klub iránt. A 2.1 millió fradistának szeretnénk örömöt szerezni és az összetartozás érzését adni ezzel a lemezzel. Továbbá azoknak is szól ez a válogatás, akik még nincsenek ebben a kétmilliós táborban, őket szeretnénk megszólítani a zene erejével. Az FTC sokkal több, mint egy sportklub, egy rendkívül komoly márka. Egy olyan érték, melynek megőrzése, növelése ugyanúgy a feladatunk, mint például védőt vásárolni a futball csapatnak, vagy éppen biztosítani az Elek Gyula kézilabda aréna áramellátását. Számos eszközt alkalmazunk, amikor igyekszünk népszerűsíteni a klubot. Elismerem, akad köztük olyan, ami elsőre szokatlannak tűnik, de mi hiszünk abban, hogy ezek hasznosak. Hisszük, hogy komoly igény van akár egy Fradi ágyneműhuzat vagy kávékapszula, akár egy Fradi mesekönyv, vagy éppen egy Fradi lemez iránt. Külön öröm, számunkra, hogy a legjobbakat tudtuk megnyerni az ügynek, barátomat, a közismert Fradi-szurkolót, aki a fiatalok körében rendkívül népszerű, Lotfi Begit. És az egyik legkomolyabb hazai kiadót, a Magneotont. Köszönöm a kiváló előadóművészeknek, hogy vállalták a részvételt, ’A nagy Fradi lemez’ méltó lett a klubhoz, őszintén remélem, minden dalból sláger lesz és az album a csúcsra ér.

Az album producere és megálmodója a közismerten Fradi-szurkoló Lotfi Begi, az ország legismertebb, Fonogram – Magyar Zenei Díjas, MTV Music Awards- és Petőfi-díjas lemezlovasa és producere, valamint a Rádió 1 műsorvezetője!

Kubatov Gábor elnök úrral két közös szenvedélyünk van, az egyik a Fradi, a másik pedig a zene!” – jelezte elköteleződését Lotfi Begi. – „Így az sem volt sose a véletlen műve, ha a Fradi-meccseken összefutottunk, akkor először a csapat szereplését tárgyaltuk ki, majd egy idő után rögtön a zene mellett kötöttünk ki. Nagyon sokat beszélgettünk egy esetleges Fradi lemez kapcsán és az évek során kialakult egy közös nevező ezzel a projekttel kapcsolatban, aminek a végeredményét mutattuk be most. Különösen és nagyon büszke vagyok erre a munkámra, hiszen 13 éves korom óta Fradi-drukker vagyok, és az, hogy én lehetek ‘A nagy Fradi lemez’ producere, tényleg egy igazi álom beteljesülése. Elnök úr azt mondta, hogy mindent a maga idejében, amit nem értettem, mert én meg olyan vagyok, aki mindent azonnal akar. Nos, a Trabzonspor elleni történelmi siker után rájöttem, hogy ez mit jelent, hiszen pont aznap jött ki a lemez a gyárból, tökéletes időzítés volt tehát. Köszönöm a Fradinak, hogy engedték megvalósítani az álmomat. Azt gondolom, hogy tökéletes válogatáslemez lett, ami egyformán jól szól a meccsre hangolódva, a stadionba utazva, vagy a lelátón együtt énekelve.

A Fradi Magyarország legnépszerűbb csapata és a legnagyobb szurkolótáborral dicsekedhet, a Magneoton pedig a legnagyobb hazai hangfelvétel kiadó a legtöbb követővel, nyilvánvalóan össze kellett fognunk, hogy még szélesebb körben hasson a zene ereje!” – indokolta Joós István, a Magneoton Music Group vezérigazgatója, miért döntöttek az együttműködés mellett. – „Régen voltam könnyűzenei sajtótájékoztatón, már csak azért is, mert nagyon ritkán vannak ilyenek. Úgy tűnik, hogy a Ferencváros és a Nagy Fradi lemez erre is képes. Jó ritmusérzék, sok munka, és a lelket erősítő kudarc, mind olyan, amiben hasonlítanak egymásra a profi sportolók és a hivatásos zenészek. Már nem is hanghordozókat, hanem hangulathordozókat árulunk, és most is, ezen a lemezen sikerült egy egységes, hibátlan hangulatot teremteni, amiben nagy szerepe volt Lotfi Beginek. Nem emlékszem, hogy mikor jelent meg ilyen rangos sztárokkal hazai válogatás album! A különböző zenei irányzatot képviselő sikeres előadók ezen az albumon jól megférnek egymás mellett, ami Lotfi Begi produceri munkájának is köszönhető. A még zenét vásárlók nagy örömére a tizennégy dal nem csupán online és CD formátumban lesz elérhető, hanem korlátozott számban bakelit is kerül majd a polcokra. Abban is biztos vagyok, hogy a Fradi hívó szava is jelentősen hozzájárult a sztárok közreműködésében. A focista és a zenész között nagyon sok közös vonás fedezhető fel, ami különösen a tehetség a munka, illetve a siker vonatkozásában. A sportoló és művész semmit nem ér tehetség nélkül, de a tehetség semmit nem ér munka nélkül. Csak ezek után következhet az irigyelt siker, a siker pedig nem más, mint a fáradságos munka szebbik neve. Önmagában már az is sikernek könyvelhető el, hogy ez a különleges album megjelenhet.

A lemez különlegessége, hogy a dalok többségét a Fradi ihlette, valamint ezen az albumon lesz először hallható Rúzsa Magdi új slágere. A lemezen szereplő további előadók: Caramel, Dér Heni, Pataky Attila, a Hősök, Dr. BRS, Náksi Attila, Kozsó, Szasza, Nyári Kálmán, Sipos Péter, Hevesi Tamás, dj. Junior, Bűdi Szilárd. „A nagy Fradi lemez: a zene ereje” album médiatámogatója a Blikk. Az album online és 5 ezer példányban CD formátumban jelenik meg most, 4990 forintért kapható a Fradi Shopban, a labdarúgóbérlettel rendelkező szurkolóknak 15 százalék kedvezményt biztosítanak. A későbbiekben a kifejezetten gyűjtőknek szánt zöld színű bakelit is megjelenik majd 100 számozott példányban.

A nagy Fradi lemez track listája:

1. Lotfi Begi x B-közép – Mi vagyunk a Ferencváros
2. Rúzsa Magdi – Olé
3. Lotfi Begi x Dér Heni – Freed From Desire
4. Lotfi Begi x Pataky Attila – Álmodtam egy világot
5. Lotfi Begi x Náksi feat. Kozso, DrBRS – A hold dala
6. Lotfi Begi x Hevesi Tamás – Ezt egy életen át kell játszani
7. Lotfi Begi x Hősök – Bajnok a Fradi
8. Caramel – A felszarvazottak balladája
9. Szasza – Zöld zászlók, Zöld sasok
10. Sipos Péter – Édesanyám, kedves anyám
11. Bűdi Szilárd – Az én csapatom
12. Nyári Kálmán – Nélküled

bonus:
13. Lotfi Begi x Dér Heni – Freed From Desire (Dj Junior remix)
14. Nyári Kálmán – Nélküled (Disco’s Hit remix)

https://www.instagram.com/p/Cic9P-dtGyT/

Blikk, Fradi.hu, MTI, NSO, Origo