Labdarúgó csapatunk mestere mellett Muhamed Besic válaszolt a média kérdéseire.

Ismerjük a Monaco játékát, láttuk néhány meccsüket, a PSG és a Lyon ellen is jól játszottak és nyertek Belgrádban. Egy stabil csapat, még ha meg is változtattak néhány dolgot a taktikájukon az elmúlt meccseken. Bárkit is tesznek a pályára, jól játszanak. Holnap nehéz meccs vár ránk, nyilván hazai pályán is nyernének, miután idegenben is sikerült nekik az előző fordulóban. Meglátjuk, mi lesz.

Huszonnégy óra van még a meccsig, vannak ötleteink, holnap kiderül, hogy hány védővel játszunk. Minden lehetséges, nem mondhatom, hogy öt védővel állunk fel, játszhatunk néggyel, öttel, hattal is. A mi döntésünk, de persze vannak sérültjeink és eltiltottunk. De nem csak az a kérdés, hogy miképp kezdünk, hisz egy meccs nem 5 hanem 90 percig tart, végig versenyben kell maradnunk, így változtathatunk menet közben is. Megvan a saját stílusunk, arculatunk, mi a Ferencváros vagyunk.

Még nem játszottunk a Monacóval, de a Trabzonnal és kemény BL-ellenfelekkel igen, így még nem tudom azt mondani, hogy ők a legerősebb csapat, de azt igen, hogy a csoport favoritjai. Örömmel játszunk ilyen szintű együttesekkel.

Az időjárás, hogy esik vagy sem, az nem számít, csak a csapatom formája, ami fontos. Készen kell álljunk, ha esik, ha nem, ahogy az ellenfél összes lehetséges taktikai felállására is fel kell készülnünk. Persze jobb futballidőben focizni, mint esőben, de nem ez fogja eldönteni a meccset.

Nem állított meg több ember az utcán a Trabzon elleni meccs óta, mert autóval járok. Egyetértek Zachariassennel, de nem százszázalékosan: szintet nem léptünk, de egy fél szintet igen. Ha holnap is sikeresek leszünk, akkor az már egy szint lesz.

Sztanyiszlav Csercseszov

Tudtuk, amikor idekerült Sztanyiszlav Csercseszov, hogy nagyon tapasztalt edző, megismertük a filozófiáját és a stílusát, és egy jól sikerült a tavasz után duplázunk. Tudjuk, mi van bennünk, követjük a mester iránymutatását. Nem én, hanem a csapat számít, örülök, ha segíteni tudok. Az edző elképzeléseinek megfelelően kell focizni. Holnap szerénynek, harcosnak kell lenni. Azt kell az eszünkben és a szívünkben tartani, hogy mit akarunk elérni. Természetesen önbizalomnövelő, hogy úgy nyertünk a Trabzon ellen, hogy 15 perc után már emberhátrányban voltunk. Picit változtatni kellett a játékon, fontos volt, hogy együtt, remek csapatszellemmel játszunk. Nagyon örülünk a teljesítmény miatt, mert ha sikeresek akarunk lenni ebben a sorozatban, akkor mindent bele kell adni. A legutóbbi meccsen nagyon jó arcunkat mutattuk, nagyon harcosak voltunk, ennek nagyon örülünk.

Muhamed Besic