A Monaco vezetőedzője mellett Krépin Diatta állt a sajtó rendelkezésére.

Nincs nagy különbség tavalyhoz képest, továbbra is látom az összetartást, a fegyelmet, a mentális és fizikális erőt, még ha nem is nyertük meg az összes meccsünket a szezonrajt óta. A Rennes ellen (1-1) a fegyelem megvolt, tíz helyzetünk volt 75 percen keresztül. Az automatizmusok is folyamatosan épülnek be a játékunkba. De normális, hogy időbe telik az új rendszerek és játékosok integrálása a csapatba.

Remek csapat lesz az ellenfelünk holnap, akik bizonyosan frissebbek lesznek, hisz csak Dibusz Dénes és Samy Mmaee kezdett azok közül, akik a Trabzonspor elleni meccset végigjátszották. A Ferencváros olyan csapat, amely képes dominálni jó kombinációkkal, uralkodnak a magyar bajnokságban és nagyon jók az átmenetekben. A törökök ellen ragyogóan játszottak és 3-2-re tudtak nyerni 70 percnyi emberhátrányban. Jó támadóik és cseresoruk van.

Caio Henrique remekül kezdte a szezont, fejlődött tavaly óta. Jól illeszkedett be az öltözőbe és a háromvédős játék tökéletesen fekszik neki. Így jobban tudja kamatoztatni a támadó képességeit, miközben jól is védekezik. Az utolsó labdái ragyogóak, mint a két beadása a Lyon ellen – ezek oly’ sokszor döntőnek bizonyulnak.

Követjük a játékosok frissességet az edzéseken és meccseken, az adatokat is figyeljük és kérdezgetjük is őket. Mo Camara fizikai állapota meglep, hisz kihagyta a felkészülést, mégis nagyon terhelhető. Nem ez a helyzet Youssouf Fofanával, ő hónapról hónapra fejlődik és rengeteget dolgozott a felkészülés alatt, mint az egész csapat is. Golovin pedig épp ma reggel mondta, hogy még soha nem pihente ki magát ilyen gyorsan egy meccs után – hát ezért volt olyan kemény a felkészülés.

Philippe Clement

Mindig jó a visszatérés egy hosszú kihagyás után. Az előző szezon a sérülésem miatt nagyon nehéz volt, keményen dolgoztam, hogy visszatérhessek – a klub pedig mellettem állt, ahogy a csapattársak is. Minél többet szeretnék játszani, szerencsére sok jó játékosunk van, szerintem remek, hogy nyomás van az edzőn, hisz sok jó játékos közül kell választania.

A legfontosabb az, hogy a csapat elérje a céljait, jobban szerepeljünk, mint egy éve, de csatárként természetesen szeretnék sok gólt is elérni.

Minden meccset meg akarunk nyerni. A holnapi meccs nem lesz könnyű, de ha nyerünk, hat ponttal remek helyzetbe kerülünk a csoportban. Ez még nem lesz elég a csoportelsőséghez, de lendületet adhat.

Az edzői utasítás, akármelyik szélsőről is van szó, elég egyértelmű: mutassuk magunkat, legyünk mobilisak és kössük le az ellenfelet. Sokat kell használnunk a széleket… (ránéz az edző)… és természetesen védekezni is kell (nevet).

Camara és Fofana nagy munkát tesz bele a meccsekbe, fizikálisan nagyon jók, ez meg is látszik, mert a végjátékban az ellenfelek fölé kerekedünk… Jó a hangulat a csapatnál, ez segíti az újak beépítését. Ez a csapat ereje: mindenki jól érzi magát. Nagy a verseny a csapatba kerülésért, néha kezdő, néha csere az ember. A jó keret a Monaco ereje és vannak tehetséges fiataljaink. Senki nem panaszkodik, ha nem játszik, én legalábbis így látom. Amíg ez lesz a szemlélet, az eredmények is jönni fognak.

Krépin Diatta