Hét forduló után a 7. helyen áll csütörtöki ellenfelünk a francia élvonalban – a Crvena Zvezda is nyert, a Trabzonspor pedig kikapott.

A Monaco a szokásos háromvédős rendszerében játszott, a Crvena Zvezda elleni meccshez képest két helyen változtatott, a három támadó Belgrádban Minamino, Ben Yedder és Golovin volt, míg vasárnap Golovin, Embolo és Diatta rohamozott. A találkozón a vendég Lyon volt fölényben, mind a labdabirtoklás (60-40%), mind a kapuralövések (18/6, ill. 10/4), mind az xG szempontjából (2.66 – 1.51) – ennek ellenére nyert a Monaco két Caio Henrique beadásból született találattal.

A Crvena Zvezda kezdőcsapatában is három változtatás volt Újvásáron. A tavalyi szezonban a kiesés ellen küzdő hazaiak hamar megszerezték a vezetést, ám a belgrádiak fordítottak, végül a 30 éves Alekszandar Pesics biztosította be a győzelmet a piros-fehér vendégeknek.

A Trabzonspor tegnap este játszott az Adana Demirspor vendégeként és, bár múlt heti ellenfeleink kétszer is egyenlítettek, ismét 3-2-es vereséget szenvedtek el egy 94. perces találatnak köszönhetően. A kapusposzton visszatért Cakir, a balhátvéd poszton az itt a szünetben beálló Elmali váltotta Denswilt, és Ömür helyett a második török gólt szerző Bozok kezdett – azaz ők is csak három helyen változtattak. A hazaiaknál Dzjuba a padon maradt. A legutóbbi hét találkozójából csak egyet megnyerő török bajnok kapcsán el is kezdődtek az edzőváltásról szóló elmélkedések a helyi médiában.