Óriási csatában lett EB-ezüstérmes a férfi vízilabda válogatott – a torna legjobb játékosa díjat Jansik Szilárd érdemelte ki.

Férfi vízilabda, Európa-bajnokság, döntő
Horvátország 10-9 Magyarország
Negyedek: 3–3, 1–0, 4–4, 2–2
Fradista gólok: Jansik 2, Molnár 2, Német 1, Vigvári 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, NSO, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Fekete Gergő

Nehéz most bármit mondani, én magamat hibáztatom. Sokkal többet szerettem volna hozzátenni a csapat teljesítményéhez, de hamar kipontozódtam. Apró dolgokon múlott. Ki kell majd videóznunk, utána többet tudok majd mondani.

Jansik Szilárd

Min múlott? Hát most mondhatom, hogy az a két lehetőség, a legvégén volt egy ziccerünk, kapufa, ötméteres kapufaéle gólvonal és mind a kettőből talán gólt is kaptunk, így plusz egy helyett mínusz egy, ott kiegyenlíthettünk volna, lett volna még egy perc. Valószínűleg egy-egy emberelőny, egy-egy hátrány, ezt már nem tudjuk meg sajnos. Ami a díjat illeti, örülök, hogy nekem külön is jól ment a játék, de ez a csapat érdeme. Végig csapatként küzdöttünk, végig csapatként hajtottunk és nagyon jó úton vagyunk, azt látják a laikusok is. Látja mindenki, hogy egy nagyon jó útra tértünk rá és ezen kell tovább haladnunk. Lesz két világbajnokság egy Európa-bajnokság még az olimpiáig. Lesz időnk építkezni és azt gondolom, hogy az olimpián kell felérnünk a csúcsra.

Német Toni

Nagyon szépen köszönjük a szurkolást azoknak, akik itt voltak és a tévénézőknek is. Sajnos ma kicsivel jobbak voltak a horvátok. Most még így meccs után szomorúak vagyunk, de holnap biztos átértekelődik a fejekben ez az eredmény. Nagyon jó úton haladunk, ezt kell tovább folytatni. Még egyszer köszönünk mindent, ez még az út eleje, dolgozunk tovább hogy még fényesebb érem legyen a nyakunkban!

Vogel Soma

Olyan kemény meccs volt, mint amire számítottunk. Az előző mérkőzéseiket visszanézve, rengeteg kiállítást kaptak, ezeket ma is megkapták. Tudtuk, hogy az lesz a kulcs a győzelmünkhöz, a győzelmükhöz vezető út, hogyha a hátrányos védekezésünk jól összeáll. Ez sajnos nem sikerült, a korábbi meccseken azért többé-kevésbé jobban ment. Sok mindent szakmázni nem tudok, nagyon büszke vagyok mindenkire a csapatból, gratulálok mindenkinek. Köszönjük tényleg a stábnak is a munkáját. Gratulálok a horvátoknak is. Büszkének kell lennünk és emelt fővel kell innen távoznunk, erőt merítve a tapasztalatokból, amit most itt átéltünk.

Varga Zsolt

Maximálisan büszke vagyok a játékosaimra, nagyon messziről indultunk, a felkészülésünk is sok problémával volt terhelt. Lelkileg mélyponton volt néhány játékos, ami teljesen természetesen, hiszen egy nehéz világeseményt hagytak maguk után. Rengeteget dolgoztunk, és amit nagyon szerettem, hogy mindenki beleállt ebbe a munkába. A játékosoknak volt olyan kijelentése is, hogy nem hitték, hogy még egy lapáttal rá tudok tenni. Persze én úgy éreztem, ez csak egy alap, amit csinálunk. Végigvitték a játékosok, nagyon keményen dolgoztak, ezért örülök annak, hogy ez az eredmény ad egy visszaigazolást. A mérkőzés után persze van egyfajta csalódottság, mert egy kicsit olyan, mintha a bírók hozzátettek volna valamit az eredményhez, és nem mi veszítettük volna el a meccset. De voltak hibáink, és ez teljesen normális, így ha egy-két nap múlva lehiggadunk teljesen és elmúlik a csalódottság érzése, akkor mindenki értékelni tudja majd ezt az eredményt.