Labdarúgó csapatunk korábbi játékosait kérdezték az Európa Liga rajt előtt.

Bálint László

Három igen erős riválissal állunk szemben, amelyek között nincs nagy különbség. Jobban örültem volna, ha kapunk egy igazán kiemelkedő riválist, és a másik két együttessel küzdünk meg a továbbjutásért. Ami tény: a Monaco és a Trabzonspor a Ferencvárosénál jóval nagyobb büdzsével rendelkezik, főleg a franciáknak vannak igazán kiemelkedő klasszisaik, a Zvezda eredményeit is jól ismerjük, és azt a poklot is, amely vár majd ránk Belgrádban. Ezzel együtt – bármilyen nehéz lesz, de – a harmadik hely elérésére képesnek tartom a csapatot, hiszen feladni sosem szabad, azt a szót, hogy lehetetlen pedig el kell felejteni!

Hajdu Attila

Mindig is azt mondtam, a Ferencváros számára az utóbbi évek egyik legnagyobb nemzetközi sikere – bárhol is játszott, a BL-ben vagy az EL-ben – hogy nem volt olyan meccs, amelyen alárendelt szerepet játszott volna. Most sem lesz így. A kép azonban kicsit csalóka, hiszen ha a Bajnokok Ligája-csoportköréből kiesel, azt mindenki elfogadja, de a második számú európai kupában a közvélemény már eredményeket, pontokat vár. Az ellenfelek egyáltalán nem rosszak, és természetesen a hazai mérkőzéseken van a legnagyobb esély pontokat gyűjteni ellenük. A Trabzonspor a Groupama Arénában verhető, és a Crvena Zvezda ellen is lehet pontokat szerezni. A francia bajnokság erőviszonyait nem annyira ismerem, de talán a Monaco az egyetlen rivális, amely ellen óriási bravúr lenne még a pontszerzés is, bár itthon őket is meg lehet szorongatni. Mindent összevetve: a Ferencvárosban most látok annyi erőt, hogy már ne csak a tisztes helytállásról beszéljünk, hanem jusson tovább a csapat – még azt sem zárom ki, hogy az első két hely valamelyikét is elcsíphetjük!

Lisztes Krisztián

Nyilván nem könnyű az esélylatolgatás, de akkor lennénk igazán boldogok, ha a csoportkörből végre továbbjutna a Fradi, és tavasszal is szurkolhatnánk a sikerekért. Ami a csoportot illeti: az erősorrendben nálam a Monaco vezet, a Trabzonspor áll a második helyen, míg az első kalapból kisorsolt Crvena Zvezda a harmadik – bár nyilván egyik rivális ellen sem lesz könnyű. Sorsdöntő lesz az első mérkőzés, a Trabzonspor elleni hazai találkozó, hiszen ha csütörtökön – a maximumot nyújtva – meg tudnánk szerezni a három pontot, mindez óriási lökést és önbizalmat adna a folytatásra. Egyértelműen képesnek tartom a csapatot a meglepetésekre, és nagyon szurkolok a sikerekért!

Telek András

Szerintem a francia, a török és a szerb bajnokság is erősebb, mint a magyar, tehát nem lesz egyszerű egyik mérkőzés sem. A hazai meccseken foghatjuk meg az ellenfeleket, nagyon bízom benne, hogy egy-két győzelem összejön. A Monaco tűnik a legerősebbnek, a Trabzonspor és a Crvena Zvezda ellen lehet esélyünk a sikerre. Manapság a Fradinak a támadószekciója a legerősebb, az eredményesség érdekében elsősorban a védekezésben kell nagyot fejlődnünk!

Vincze Ottó

A Fradi-indulónak van egy olyan sora, hogy „mi akkor is győzünk, hogyha kikapunk!”. A klub most már negyedik éve jelen van valamelyik nemzetközi kupasorozat csoportkörében, ez most már az alapcél. Úgy látom, még egy kis plusz hiányzik ahhoz, hogy a BL nagykapuját rendszeresen átlépjük, de a vezetők nyilván megtalálják majd a megoldást. Az Európa Ligával kapcsolatban optimista vagyok annak ellenére, hogy nagyon nehéz csoportba kerültünk. Mindegyik rivális ellen topformában kell játszanunk, hiszen a Monaco ugyan kicsit gyengébben kezdte az idényt, de a francia bajnokság reprezentánsa, a Trabzonspor az egyik legerősebb török klub, amely a Fekete-tenger partján hatalmas szurkolóbázissal rendelkezik. Velük kezdünk a Groupama Arénában, és az az érzésem, hogy amolyan ismerkedési meccset játszunk majd, hiszen nyilván senki nem szeretne vereséggel rajtolni. Bevallom: leginkább a Crvena Zvezda elleni belgrádi mérkőzést várom, hiszen egészen bizonyos, hogy remek lesz a hangulat! Gyerekkorom óta vágyam, hogy a Ferencváros összecsapjon a szerb futball első számú klubjával, amelynek évek óta nagy rajongója vagyok, hiszen én még Dragan „Pixi” Sztojkovicson, Dejan Szavicsevicsen, majd Robert Proszinecskin nőttem fel! Tehát nem csak a csapatnak, a Fradi szurkolótáborának is fel kell nőnie a feladathoz – nagyon komoly, izgalmas hetek elé nézünk!

Mandiner