A Kapitánnyal sorainkban korábban a Kocaelispor együttesét búcsúztattuk az UEFA Kupából – a török bajnokságban is légióskodó korábbi támadónkat, Ferenczi Istvánt is kérdezték a mai meccs előtt.

Lipcsei Péter

Előzetesen tartottunk a törököktől, mert jó, stabil csapat volt a Kocaelispor, igaz, ez rólunk is elmondható volt. Szerencsére sikerült már a hazai, első meccsen nagy előnyre szert tenni, végül 4-0-ra győztünk. Aztán az idegenbeli mérkőzésen is én rúgtam gólt és 1-0-ra nyertünk. Eléggé brusztos meccs volt, de a kint szerzett gól után éreztük, hogy megvan a párharc. Jó erre a két meccsre visszaemlékezni. Nehéz mérkőzés lesz a csütörtöki, az biztos. Viszont azt gondolom, ha a Fradi úgy tud majd játszani, mint ahogy tette azt a Slovan ellen idegenben, illetve az Újpest ellen legutóbb, akkor itthon nem lehet probléma. Természetesen nem mi vagyunk az esélyesek, a Trabzonspor nagyon erős ellenfél, de itthon a kiváló közönségünk is velünk lesz, ők is segítenek majd a fiúknak. Én magam is kint leszek a stadionban, ahogy mindig.

Bővebben: Fradi.hu

Ferenczi István

A török bajnokság remek volt, nagyon élveztem. A csapatom székhelye Rize városa volt, amely még Trabzon után fekszik, jó két órára Isztambultól. Emlékszem, hogy mi játszottunk hazai pályán. A Rizespor akkor sem tartozott az élmezőnyhöz, míg a Trabzonsport az élcsapatok között emlegették. Azt tudni kell erről a párharcról, hogy a „szomszéd várak csatája”, nagy presztízsű mérkőzés volt az a májusi is. Egy kipattanó után, nagyjából 16 méterről sikerült a labdát a kapuba lőnöm. A magyar bajnok olyan változásokon ment keresztül az elmúlt években, hogy ma már nemcsak itthon, hanem Európában is meghatározó klubbá nőtte ki magát. Nyilván, más lenne a helyzet, ha az első meccsre idegenben, a fanatikus törökök előtt kerülne sor, de az ellenfeleink szurkolói is igazi katlanba érkeznek majd a Fradi stadionjába. Jó csapat a Trabzonspor, csütörtökön nüanszok dönthetnek majd, de jó csapatnak tartom a Fradit is, s remélem nyerni tud. Motiválni biztos nem kell külön majd a srácokat.

Bővebben: Fradi.hu