Henry Wingóval beszélgettek az Európa Liga rajt előtt.

Csütörtökön kezdetét veszi a Ferencváros kalandja az Európa Liga csoportkörében: Henry Wingo is arról álmodik, hogy csapatával versenyben lesz az európai kupatavaszon is. Nem csak epizódszerepre vágynak. A Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjéből indulva az Európa Liga csoportkörébe került. A zöld-fehéreknek az idén a H-jelű csoportban a Trabzonsporral, a Crvena Zvezdával és a Monacóval kell megküzdeniük, csütörtökön 21 órától a Groupama Arénában a török bajnok az első ellenfelük.

A vasárnapi győztes derbi másnapján máris elkezdtük a készülődést a csütörtöki mérkőzésre, a szakmai stáb több videót is megmutatott nekünk következő ellenfelünkről – mondta a Nemzeti Sportnak a 26 éves amerikai légiós, Henry Wingo. – Talán nem meglepő, ha azt mondom, az egész csapat duzzad az önbizalomtól, jó erőben, jó formában vagyunk, nincs okunk a kishitűségre.

A Trabzonspor papíron erősebb együttes a Ferencvárosnál, a játékoskerete összértékében is jócskán előrébb jár a Ferencvárosnál, ám Wingo szerint nem lehet kijelenteni, hogy a csütörtöki összecsapás esélyese egyértelműen a vendégcsapat.

Itthon játszunk, mindannyian alig várjuk, hogy elkezdődjön az Európa Liga csoportköre. Új kaland vár ránk, és abban mindenki biztos lehet, nem csak epizódszerepre vágyunk… A bivalyerős Trabzon­spor esélyesebb, kemény meccsre számítok, amelyen bármi előfordulhat. Az elemzések során láthattuk, miként védekezik a török együttes, miként fejlődik fel támadásban, az edzéseken már specifikusan ezeknek a kivédekezését és a rések megtalálását gyakoroltuk.

A védelem jobb oldalán az idény elején jobbára Botka Endre kezdett, az utóbbi időben viszont Wingo is több lehetőséget kapott.

Keményen meg kell harcolnia mindenkinek a helyéért. Lehet, hogy most én vagyok jobb helyzetben, de ez könnyen változhat. Senki sem panaszkodik, sok mérkőzés vár ránk az ősszel, így mindenkire szükség van.

A magyar klubnál nem titkolják, a sorozatos csoportkörbe jutást követően már a tavaszi szereplésről ábrándoznak, ehhez legalább a csoport harmadik helyén kell zárniuk.

Nem ígérkezik könnyű feladatnak, de még véletlenül sem mondanám lehetetlennek – vágta rá az amerikai labdarúgó. – Nem csak a klub vezetőinek álma a tavaszi szereplés, mi, játékosok is erre vágyunk. Sokat számít majd a török bajnok elleni első mérkőzés, ha sikerrel kezdjük a sorozatot, bármi előfordulhat. Hazai pályán rajtolunk, adott esetben a döntetlen sem lenne rossz eredmény, hiszen az Európa Liga csoportkörében minden pontot meg kell becsülni. Ettől függetlenül jó lenne nyerni, és mindent meg is teszünk érte.