Európa-bajnoki meccset játszik a női vízilabda válogatott. Hajrá, magyarok!

A mérkőzést élőben nézheted az M4 Sport weboldalán is, ha külföldön vagy a határon túl vagy, ide kattintva találsz segítséget, hogyan cselezheted ki a régiózárat.

Gurisatti Gréta

Úgy kezdtünk, ahogyan elterveztük, a ráúszásnál elhoztuk a labdát, majd betettük zárásba, abból lett egy kiállítás, a fórt úgy játszottuk meg, ahogyan megbeszéltük, csak éppen nem ment be a lövés. Tudom, hogy a sportban nincs ha, de ha ez bemegy, minden másképpen alakul. Amikor feljöttünk öt-ötre, újra megvolt az esélyünk, ám nem éltünk vele. Nem a legjobb formánkban vagyunk itt, ennek majd megkeressük az okát, de az első két rosszul sikerült meccs után megvolt a lehetőségünk a négy közé jutásra, ami szerintem nagy bravúr, nem sok csapat tudta volna így összerakni magát – persze ez nemigen vigasztal. Az eredménytől függetlenül tartom, hogy ez nagyon jó csapat, sajnálom, hogy így alakult, megszerezzük az ötödik helyet, ez nem is lehet kérdés. Ez az Eb mindenkinek jó tanulsággal szolgálhat, biztos vagyok benne, hogy lesznek pozitív hatásai.

Leimeter Dóra

Apróságokon múlt a negyeddöntő, valamiért nem érdemeltük meg a győzelmet, és ez csak rajtunk múlt. Kétezertizennyolc óta minden világversenyen részt vehettem, és még sosem játszottam az ötödik helyért. Ezúttal ez is megtörténik, ám ez is elősegíti a csapat jellemfejlődését. Hiszem, hogy semmi sem történik véletlenül. Az egész Eb alapján nem érdemeltük volna meg, hogy a négy közé jussunk, nem tudom miért… Látszik, hogy nagyon sokat kell még tennünk egymásért a vízben.

Vályi Vanda

Egyértelműen több volt ebben a mérkőzésben, de ha azt nézem, hogy azok a spanyol játékosok lőtték a gólokat, akikről megbeszéltük, hogy lehetőség szerint kapura se lőjenek, valamint három centerakciógólt kaptunk, azt kell mondanom, hogy ellenfelünk megérdemelten van ott a négy között. Nagy nehezen visszaküzdöttük magunkat, majd demoralizáló módon jöttek az ellenfél góljai centerből, ez elbizonytalanította a védekezésünket, és kihatott a támadásra is. Megkaptuk a fórokat, de nem lőttük be őket.

NSO