Labdarúgó csapatunk mestere az orosz sajtónak is nyilatkozott a győztes derbi után.

A srácok örültek az eredménynek, a szurkolók pedig főleg. A lilák 2010 szeptemberében épp 6-0-ra verték a Ferencvárost, így a Fradi-drukkerek 12 éve vártak arra, hogy kedvenceik visszaadják a kölcsönt. Így aztán ez nem volt egy szokványos győzelem, pláne nem idegenben játszva. A bajnokságot tekintve a 15 pont 5 meccsen jó jel. Most már azonban az EL-csoportkör nyitómeccse vár ránk, arra készülünk. Láttam annyit a Trabzonsporból, hogy tudjam, milyen komoly ellenfél. Még augusztusban láttam őket a Koppenhága ellen, így már a sorsoláskor tudtam egyet s mást róluk. Erős játékosokat igazoltak sok országból. Elég csak Marek Hamsíkot említeni. Igaz, hogy sérült volt, de ellenünk visszatérhet.

Vannak a sérülések miatt olyan kérdések a kezdővel kapcsolatban, melyeket meg kell oldani, de nem megyek bele a részletekbe, mert ez belső ügy. A hangulat jó, de csak a meccsen derül ki, mennyire készültünk fel. [Igen], van némi elképzelésem a török fociról, a helyi klubok és a válogatott is kemény ellenfelek, egy kemény és soktényezős bajnokságuk van, remek játékosokkal és jó edzőkkel.

Nem hívtak a Lokomotív Moszkvától, miért is kellett volna. [Azt, hogy a német edzőt kirúgták], az interneten olvastam. De semmi mondandóm nincs erről, csak az, hogy minden gondolatom a Ferencvárosé, nagyon sűrű a programunk a közeljövőben.

Sztanyiszlav Csercseszov