Középpályásunk szerint ha koncentráltak leszünk, akkor nem lehet gond a Dózsa ellen.

– A hét közben győztes góllal tért vissza a kezdőcsapatba. Mintha nem is lett volna a sérülése?
– Örültem, hogy újra kezdőként kaptam lehetőséget. Augusztus elején a Qarabag elleni Bajnokok Ligája-selejtező utolsó perceiben ráestek a lábamra, kattanást éreztem a bokám környékén, kiderült, az Achilles-inam sérült meg. A következő napokban cipőt sem tudtam húzni, de a lényeg, hogy már rendben vagyok, immár az erőnlétemmel sincs gond.

– Minek köszönhető az idei jó formája?
– Minden rendben van körülöttem. A feleségemmel és a kislányunkkal nagyon jól érezzük magunkat Budapesten, a Ferencvárosnál nagyszerű munka zajlik, nincs okom panaszra, és szerencsére jönnek a gólok is.

– Az Újpestnek még nem lőtt, amióta Magyarországon van…
– Pedig voltak rá a lehetőségeim. Eddig két Újpest elleni derbin szerepeltem, különösen az utóbbin voltak meg a helyzeteim. Végül Tokmac Nguen és Vécsei Bálint góljával győztünk, nagyobb is lehetett volna a különbség. Sajnálom, hogy a derbin még nem jött össze a gól, hátha ezúttal az is meglesz.

– Hogyan emlékszik vissza lilák elleni az eddigi két mérkőzésére?
– A legfontosabb, hogy mind a kétszer nyertünk. Előbb három egyre, majd kettő egyre. Különleges mérkőzések voltak, mind a kettőt a Groupama Arénában játszottuk. Ebből a szempontból izgatottan várom a vasárnapi összecsapást, hiszen a Megyeri úton még nem léptem pályára.

– Tisztában van vele, mekkora jelentősége van ennek a meccsnek Magyarországon?
– Igazából már az első csata után megértettem. Az első derbim előtt a csapattársaim sokat beszéltek a körítésről, a hangulatról, de akkor értettem meg igazán, miről van szó, amikor kifutottunk a kezdőrúgáshoz. Lenyűgöző volt a hangulat.

– Újpesten is hasonló atmoszférára számít?
– Nem tudom, tele lesz-e a stadion, de a hangulattal aligha lesz gond. Bennünket is elkísérnek a drukkereink, felfokozott hangulatú kilencven perc lesz, abban mindenki biztos lehet. Az elmúlt napokban a népligeti edzéseken sokat beszélgettünk a vasárnapi találkozóról, az új fiúkat felkészítettük, mire lehet számítani. Volt, aki a telefonján néhány korábbi felvételt is mutatott az újaknak. Különleges meccs lesz, tudjuk, mennyire fontos ez a szurkolóknak és a klubnak.

– Számít valamit a két csapat jelenlegi helyezése a tabellán?
– Szerintem semmit, a derbi az derbi. Nem számít most, ki milyen pozícióból vág neki a folytatásnak. Arra készülünk, hogy meg kell küzdenünk a három pontért.

– Min múlhat a siker?
– Koncentráltnak kell lennünk. Ha azok leszünk, nem lehet gond.

– Arra céloz, hogy alapvetően könnyedén le kell győzniük az Újpestet?
– Erősek, egységesek vagyunk, fitten, önbizalommal telve várjuk a derbit. Nincs okunk kételkedni önmagunkban, de ez nem azt jelenti, hogy nem kell megharcolnunk a győzelemért.

NSO