Paja mellett Leót, valamint a lila-fehérek részéről Herczeg Miklóst és Nagy Lászlót kérdezték a mai meccsről.

Fischer Pál

Csupán egyszer, 1987 októberében futballoztam a Megyeri úti stadionban az Újpest ellen, négy egyre nyertünk. Két gólt szereztem a második félidőben, s egyiket sem fejjel, hanem mindkettőt lábbal. Színvonalas futballt és Fradi-győzelmet várok, mert akárcsak a mi időnkben, most is a Fradi az erősebb.

Leandro

Két éve már Magyarországon futballoztam, így amikor a Ferencvárosba kerültem, tisztában voltam azzal, mit jelent az Újpest elleni mérkőzés. Már a találkozót megelőző napokban hatalmas volt a hangulat, az öltözőben sem volt más téma. Hiszem, hogy a csapat jelenlegi légiósai is tudják, milyen súlya van a derbinek. Én arra a meccsre emlékszem igazán, amikor huszonhét méterről szabadrúgásból lőttem gólt Balajcza Szabolcsnak. Az az összecsapás döntetlenre végződött, de most minden más lesz. A Fradi jóval erősebb az Újpestnél, szerintem megveri ősi riválisát.

Herczeg Miklós

Engem mindig földobott a Fradi elleni meccs. Ráadásul a mi időnkben már a mérkőzés előtti napon vagy jóval a kezdés előtt a két tábor fantasztikus hangulatot teremtett. Különleges élményt jelentett a derbi. Számomra meg főleg, hiszen több gólt rúgtam a Fradinak a Megyeri úton. A szívembe zártam a klubot, szorítok vasárnap is, ám bitang nehéz meccs vár a csapatra.

Nagy László

Kitörölhetetlen emlékem a nyolc hármas győzelem. Négy háromig szoros volt, ám miután megrúgtuk az ötödiket, gála lett a bajnokiból. Most más a helyzet, a Fradi annyira erős, hogy két ütőképes csapatot is ki tud állítani, minden poszton a magyar átlag feletti játékosai vannak. Ám vasárnap hazai pályán, telt ház előtt a szurkolók támogatásával bármi megtörténhet, az is, hogy a gyengébbnek vélt Újpest legyőzi a bajnokot.

NSO