A most is remek teljesítményt nyújtó kapusunk egy kis verbális alamizsnát is kiosztott a Dózsának.

Dibusz Dénes magabiztos teljesítménnyel és egy-két nagy védéssel járult hozzá vasárnap a Ferencváros 6-0-s újpesti győzelméhez. Amely egyfajta visszavágást is jelentett a zöldeknek a 2010-es, 6-0-s Újpest-sikerrel véget ért mérkőzésért.

A klub történelmében egy fájó pont volt az a 6-0-ás vereség. Nyilván nem visszavágási célokkal és tervekkel jöttünk ide, legfőképp az volt a cél, hogy megszerezzük a három pontot, hiszen most azért egy erőltetett menetben vagyunk, és sok mérkőzést fog még várni ránk. Ami történt, ez a mérkőzés és az eredmény minden várakozást felülmúl. Azért az Újpestnek is voltak lehetőségei, szerezhettek volna ők is gólokat, de ez egy olyan nap volt, amikor minden a mi oldalunkon volt, úgyhogy nagyon örülök annak, hogy egy ilyen eredménynek és sikernek a részese lehetett, és azt gondolom, hogy a szurkolók számára is azért ez egy fantasztikus élmény lehetett, egy nagy elégtétel. Ugye nyáron itt volt egy Slovan elleni továbbjutás, most egy Újpest elleni 6-0. Én azt gondolom, hogy ez így eddig jól néz ki – értékelt a csapatkapitány az M4 Sportnak.

Dibusznak sorozatban ez volt a tizenegyedik derbije, ami után győztesen hagyta el a pályát.

Én nem számoltam ennek utána. Pont a Momóval beszéltük tegnap, hogy ő is még úgy emlékszik, hogy amikor az első időszakában itt játszott, akkor ezek tényleg ki-ki mérkőzések voltak, hatalmas harc volt a pályán, és tényleg ide-oda eldőlhetett volna mindig a mérkőzés. Szerencsére az utóbbi években azért át tudtuk venni az irányítást és tényleg sorra győztesen hagyjuk el a pályán, de ettől függetlenül ez mindig különleges mérkőzés. Viszont az is egyértelmű, és én azt gondolom, hogy az egész magyar foci érdeke az, hogy az Újpest tényleg talpra álljon, a tradícióihoz mérten szerepeljen és tényleg újra visszatérjenek ezek a mérkőzések olyan párosításokká, ami sok-sok évvel ezelőtt azért jellemezte ezt – tette hozzá a válogatott hálóőr.

kivonat: csakfoci.hu