Labdarúgó csapatunk mesterét kérdezték a mai bajnokiról.

– Jól esett, igazán jól esett a születésnapi köszöntés, de akkor leszek igazán boldog, ha vasárnap győztesen hagyjuk el a pályát az Újpest ellen. Ez egy kiemelten fontos találkozó a klub életében, ennek megfelelően kell hozzáállnunk az összecsapáshoz. A derbi az derbi, az Újpest elleni találkozók az idény legfontosabb mérkőzései között szerepelnek.

– A Vasas elleni mérkőzés után azt mondta, hogy jó lenne, ha a Puskás Arénában rendeznének minden derbit.
– Pontosan, hiszen oda még több szurkolónk el tudna jönni, ugyanis számunkra a drukkerek nagyon fontosak. Az a légkör, amit egy-egy mérkőzésen – főleg a derbin – megteremtenek nekünk, azt el sem tudják képzelni, hogy mekkora erővel hat a csapatra. Most ugyan idegenben kell pályára lépnünk, de biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink ott lesznek mögöttünk. Az Újpestnek is jó szurkolótábora van, úgyhogy a hangulat biztosan kiváló lesz.

– A Honvéd és a Vasas után újabb fővárosi klub skalpját gyűjtheti be a Fradi. Mit gondol az Újpestről?
– Függetlenül attól, hogy áll a bajnokságban, az Újpest mindig kemény ellenfél, hiszen ők is pontosan érzik ennek a párharcnak a jelentőségét, számukra is fontos lenne, hogy jó eredmény érjenek el. Nekünk a saját dolgunkra kell koncentrálnunk, felkészültünk a derbire.

Fradi.hu